CHP’li Böke: Yürüyüş eylemlerle devam etmeli

Adalet Yürüyüşü’nde yer alan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Sadece söz ile değil eylemle, tekil değil, hep birlikte yeni bir siyaset inşa etmemiz gerekiyor. Yürüyüş ilk ve büyük adımıdır. Devamını getirebilirsek, gerçek başarıyı yakalamış olacağız” dedi.

Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü, farklı çevrelerin katılımıyla devam ediyor. İstanbul’a akan onbinlerce yürüyüşçü arasında yer alan CHP’li kadın milletvekilleri Zeynep Altıok ve Selin Sayek Böke, düşüncelerini paylaştı.

21 gündür yürüyen CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, gün geçtikçe farklı kesimlerin ortak bir hedefle kortejde yer aldığını söyledi. Halkların ortak adalet talebiyle uzun bir kortejde İstanbul’a doğru yol aldıklarını dile getiren Altıok, “Her geçen gün farklı kesimlerin katılımıyla beklemediğimiz kareler ile karşı karşıya kalıyoruz. Acısını da tatlısını da birlikte yaşıyoruz. Hep birlikte adalet talebini adımlıyoruz” dedi.

‘ADALET İÇİN ORTAK SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ’

Yaşanan bütün katliamlar ve faili meçhul cinayetlerin adalete kavuşabilmesi için yürüdüklerini diye getiren Altıok, “Adalet için ortak sesimizi yükseltiyoruz. Özgürlüklerimiz de itirazlarımız da yüksek sesle, ortaklaşan bir ihtiyaçla adalete susamış on binler yürüyor. Kararlıyız, adaleti alana kadar yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘BASKILAR TOPLUMU SOKAĞA DÖKECEK BOYUTA ULAŞTI’

CHP’nin Adalet Yürüyüşü’nün 9 Temmuz Maltepe buluşmasından sonra da süreceğini dile getiren Altıok, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin eşit yaşam koşullarında olduğu, hakkının karşılığını alarak yaşayabildiği, barış ve huzur içinde yaşayabildiği, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında bir arada kardeşçe yaşamak için kararlılıkla devam edecek. Yıllar içinde artan baskılar ile artık toplumun her kesimini sokağa dökecek bir boyuta ulaştı.”

‘ADALET TESİS EDİLENE KADAR…’

7 Haziran 2015 seçimleri ardından başlayan ve OHAL ile devam eden sürece dikkat çeken Altıok, şunları söyledi: “Bir dayatma ile rejim değişikliği ile karşı karşıya bırakıldık. Önümüze yok sayılan bir seçim, ardından zorla şiddet ve kandan beslenerek dayatma seçimi gerçekleştirildi. Devamında anayasa değişikliği, darbe ile mücadele adı altında bizi darbeye sürükleyen, iç ve dış politika yanlışları ile herkesin canına tak eden bir ortamda referandum dayatması ile karşı karşıya kaldık. Toplumun yüzde 50’si dayatmalara itirazını gösterdi. Daha önce ortak bir şekilde itirazlarını dile getiren kesimler taleplerini en yüksek sesi ile ortaklaşıyor. Bugüne kadar nasıl ki meşru yollardan adalet talep ettiysek, bundan sonra da aynı haklılık ve kararlılıkla, herkes için adalet tesis edilene kadar, itirazımızı dile getirmeye devam edeceğiz.”

‘TOPLUMSALLAŞMIŞ SİYASET İLE ADALET GELECEK’

CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve parti sözcülüğünden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de, Türkiye’de 80 milyon yurttaşın adalete ihtiyacını olduğunu ve bu nedenle yola çıktıklarını ifade etti. Adalet taleplerinin karşılanmasında siyasi kanalların tıkandığına işaret eden Böke, “Toplumsallaşmış yeni siyaset ile Türkiye’ye gerçek adaletin geleceğinden şüphem yok. Yürüyüş talebin bir parçası. Yürüyüşün kendisi bu açıdan bir başarı” diye belirtti.

‘DEVAMINI GETİRİRSEK BAŞARIRIZ’

Adım adım yaklaştıkları Maltepe yolunda milyonların desteği ile karşılaştıklarını dile getiren Böke, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet talebine karşı çıkan sesler alkışlar ve birlikte yaşam coşkusu ile karşılık buluyor. Yolculuğun ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Maltepe buluşmasında ne elde edeceğimiz değil, bu yolculuk adımlarında elde edeceğimiz toplumsal siyaset başarı olacaktır. Bundan sonra eylemlilik gelecek, sadece söz ile değil eylemle, tekil değil, hep birlikte yeni bir siyaset inşa etmemiz gerekiyor. Yürüyüş ilk ve büyük adımıdır. Devamını getirebilirsek, gerçek başarıyı yakalamış olacağız.”

‘TOPLUM KADININ GÜCÜYLE İLERİYE ADIM ATABİLİR’

Yürüyüş kortejini dolduran kadınların adalet mücadelesinin önemine dikkat çeken Böke, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de kaybolan adalet duygusundan en büyük nasibi kadınlar alıyor. Kadınların etnik kimliğinden bağımsız ortaklaştığı bir mücadele gücü var. Bunun sahaya yansımış olması, başarıya dair umudu arttırıyor. Değişim kadını dahil ederse gerçekleşebilir. Kadının gücünü de içine alan bir toplum ancak ileriye doğru adım atabilir. Onun için bu yürüyüş umudun ta kendisidir.”

EN SON EKLENENLER