CHP’li Mehmet Tüm: Cumhuriyet’ten yabancılaştırma kampanyası yürütülüyor’

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. 30 Ağustos’un emperyalizme karşı verilen mücadelenin mihenk taşı olduğunu ifade eden CHP’li Tüm, iktidarın Cumhuriyet değerlerine düşmanlığı besleyen tutumunu da eleştirdi.

“30 Ağustos’a sahip çıkmak, Cumhuriyetin hedef alındığı bugünlerde daha büyük bir önem taşıyor!”

FETÖ’cülere ve sivil darbecilere karşı 30 Ağustos’u savunmanın önemine değinen CHP’li Tüm’ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “30 Ağustos ülkemizin en önemli bayramlarından biridir. Bağımsız ve özgür bir ülke olmamızın temeli, bundan 95 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘ya istiklâl, ya ölüm’ şiarıyla bu zaferde atılmıştır. İşgalcilere karşı verilen savaş olması nedeniyle, 30 Ağustos, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada emperyalist işgale karşı direnen halkların bayramıdır.”

“Gericiliğin ve yobazlığın sembollerine tutunanlar Cumhuriyet’ten yabancılaştırma kampanyası yürütüyor”

“Bu nedenle özellikle Cumhuriyetin ve değerlerinin alenen hedef alındığı bu günlerde bizler için daha büyük bir önem taşımaktadır. Atatürk büstüne yapılan sistematik saldırılara sessiz kalan, ‘yeni devlet kuruyoruz’ sözleriyle algı operasyonu yapan, Lozan’ı tartışmaya açan, gericiliğin ve yobazlığın sembollerine tutunan zihniyet, Kurtuluş Savaşı’na, Cumhuriyet’in anlam ve önemine yönelik bir yabancılaştırma kampanyası yürütmektedir. Bu nedenle, bugün Kurtuluş Savaşı’nı, Kuva-yı Milliye’yi, sömürgeciliğe karşı mücadeleyi anlatmak her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Ülkemizi FETÖ’cülere ve sivil darbecilere karşı direnişle savunmak da zafer bayramının bize bıraktığı derslerden biri olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, 30 Ağustos, işgalcilere halkını satan yerli işbirlikçilere karşı kazanılan zaferin de adıdır. Biz 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı’nın bize bıraktığı bu değerlere sahip çıkıp, bayramı büyük bir coşkuyla kutlayacağız.”

 

Yazılı açıklamasına Kurban Bayramı için de kutlama mesajı ekleyen CHP’li Tüm, “Kurban yakınlaşmak demektir. Toplumumuzun ayrıştırmaya çalışanlara karşı, kurban bayramının toplumsal yakınlaşmayı sağlaması ümidiyle tüm halkımızın bayramı kutluyorum. Diğer taraftan, bayramı şehit mezarlıklarında karşılayacak olan ailelerin acılarını ve bayramı savaşın, haksızlığın ve yoksulluğun gölgesinde yaşayacak olan mültecilerin buruk sevincini yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek isterim.” dedi.

EN SON EKLENENLER