CHP’li Sertel: OHAL kararını kabul etmiyoruz

Depremin merkez üssü Bazarcıx’ta halkın adeta çaresizlik içerisinde bekleyişlerini sürdürdüğünü ifade eden CHP Milletvekili Atila Sertel, ‘OHAL kararını kabul edşlemez olduğunu’ söyledi

Mereş’te meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Depremin merkez üssü Bazarcix’ta bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Atila Sertel, ‘OHAL kararını kabul etmediklerini’ kaydetti

OHAL’in yurttaşların sesini kısmak ve yıkım gerçeğinin gizlenebilmesi için ilan edildiğini belirten Sertel, nedeni ne olursa olsun OHAL kararını kabul etmediklerini kaydetti.

Sertel, “depremde yaşananların ardından ortaya çıkan enkaz ve sonrasında yaşanan gelişmelere bakıldığında “Binalar, kentler çöktü, vatandaş çöktü ama asıl çöken bu siyasi iktidardır” dedi.

OHAL sorunu çözmez

Getirilen OHAL’in deprem bölgelerinde yaşanan sorunları çözemeyeceğinin altını çizen Sertel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın televizyon ekranları karşısındaki tehditlerine de atıfta bulunarak, şunları kaydetti: “Peki bunlara kim ruhsat veriyor? AKP’li Belediyeler ruhsat veriyor. Bu bölgedeki belediyeler veriyor. Cumhurbaşkanı ‘hesap soracağız’ diyor. Hesap soracaksa önce müteahhitlere sorsun, hesap soracaksa kendi belediyelerine hesap sorsun. ‘Sen bu yapılara bu ruhsatları nasıl verdin?’ diye sormalı. Denetleme neden yapılmadı, konutlardaki bu beton çalınırken aklın neredeydi? ”

MEREŞ

#CHPli #Sertel #OHAL #kararını #kabul #etmiyoruz

EN SON EKLENENLER