Çiçek Otlu: Meclis’te kadın düşmanı politikalar artacak, sözümüzü söyleyeceğiz

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, ‘Kadın düşmanı politikaların yükseltileceği görülüyor. Sokakta sözümü söylemeye devam edeceğiz’ dedi

Genel seçimler ile Meclis’in 28. Döneminde görev alacak milletvekilleri belirlenirken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde maraton sürüyor.

Kadın kazanımlarını ve “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” olan 6284 Sayılı kanun karşıtı Cumhur İttifakı’nın seçim ortaklarından HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi de Meclis’te yer aldı.

Bu partiler kadınlar ve LGBTİ+’lar üzerinden ayrımcı politikalarla propaganda yapmaya devam ediyor. Bununla birlikte Meclis’te yer alan 600 vekilden 473’ü erkeklerden oluştu.

MA’dan Esra Solin Dal’ın haberine göre; 14 Mayıs sonrası oluşan siyasal gündemi değerlendiren ve 49 kadın vekil ile temsil edilen Yeşil Sol Parti listesinden İstanbul Milletvekili seçilen Çiçek Otlu, Meclis’te kadın düşmanı politikaların yükseltileceği görülüyor diyerek mücadele edeceklerini söyledi.

Çözümü sahiplenen bir kesim var

Kürtlerin 14 Mayıs seçimlerinde büyük önem verdiğini ve yoğun bir katılım gösterdiğini söyleyen Otlu, “Seçim sonuçlarıyla beraber şu gerçek açığa çıktı. Sonuç ne olursa olsun, bu ülkede Kürt sorununun çözümü, İmralı’da ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması, cezaevlerindeki sorunların çözümü ile kadınların yaşadığı sorunlar ve Alevilerin bütün taleplerini sahiplenen bir kesim olduğunu görmek gerekiyor. Bu topraklarda mücadeleci ve direnişçi bir geleneğin olduğunu kimse unutmamalı” diye konuştu.

Faşizmi geriletmek için örgütlenmek gerek

Seçimlerle birlikte kitle örgütlenmesine ihtiyaç olduğunun açığa çıktığını kaydeden Otlu, “Biz mücadelemizi halkların talepleri üzerine kurmalıyız. Çünkü işçi ve emekçilerin, kadınların, gençlerin daha çok İslamcı, politik kesim arasında kaldığını görüyoruz. İşçi sınıfının ve emekçi halkımızı yeniden saflarımızda örgütlendirmeyi başardığımız koşullarda, faşist rejimi geriletmek ve onu yenmek mümkün olabilir” diye aktardı.

Meclis’teki aritmetik

Eşit temsiliyetin Yeşil Sol Parti’nin en önemli hedeflerden biri olduğunun altını çizen Otlu, “Meclis aritmetiğine baktığımızda, Meclis’e giren kadın sayısının 127 kadın olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayıyı da yükselten, Yeşil Sol’un kadın vekilleridir. Son verilere baktığımızda, Meclis’te erkek siyasetinin daha fazla olacağı, eril dilin daha fazla konuşulacağı ve kadın düşmanı politikaların yükseltileceği görülüyor” şeklinde konuştu.

Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz

Meclis’te kadın dili ve kadın siyasetinin öne çıkması gerektiğini vurgulayan Otlu, “Bunu en net Yeşil Sol Parti gösterecektir. Kadın özgürlük mücadelesinin ilkelerini sahiplenerek, sadece Meclis’te değil, sokak mücadelesinde örgütleyerek bunu yapmayı hedefliyor. Bu yüzden Meclis’te ve sokakta sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

#Çiçek #Otlu #Mecliste #kadın #düşmanı #politikalar #artacak #sözümüzü #söyleyeceğiz

EN SON EKLENENLER