Colemêrg adayları: 15 Mayıs’ta zaferi kutlayacağız

Yeşil Sol Parti Colemêrg adayları 14 mayıs seçimlerinde  kentte tulum çıkarmayı hedefleyerek alacakları oyların rekor düzeyde olduğunu belirtti

Kurdistan ve Türkiye’de siyasi partilerin adaylarını belirlemesinin ardından seçim çalışmaları hızlandı. Seçim coşkunun dorukta olduğu kentlerden biri olan Colemêrg’te (Hakkari), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez’e ilgi oldukça yoğun. Adayların yaptığı her seçim çalışması ve etkinlikleri mitinge dönüşüyor. 2018 yılındaki Genel seçimlerde 168 bin 258 seçmenin olduğu kentte, Halkların Demokratik Partisi (HDP) oyların yüzde 70,2’si ile 2 milletvekili, AKP ise yüzde 23,8 ile 1 milletvekili çıkardı. Kente 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için 186 bin 155 seçmenin sandık başına gitmesi beklenirken, Yeşil Sol Parti’nin Colemêrg’te hedefi 3’te 3 yaparak, yüzde 90 oranında oy almak.

 Onur Düşünmez kimdir?

Yeşil Sol Parti’den Colemêrg milletvekili adayı hukukçu Onur Düşünmez, 1990’da Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde doğdu. Gençlik çalışmalarında yer alan Düşünmez, 2012 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleşti. Düşünmez, 4 yıllık üniversite serüvenin ardından avukat olarak görev yapmaya başladı. Düşünmez, 2016 yılında mezun olduktan sonra İstanbul’a geçerek stajyerlik eğitimini tamamladı. Düşünmez, 2017 yılında Gever’e dönerek burada mesleki faaliyetlerine devam etti. Avukatlık mesleğini yaptığı süreçte, 2019 yılında Colemêrg Baro seçimlerinde baro yönetim kurulu üyesi olarak seçilen Düşünmez, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) çeşitli çalışmalar yürüttü. Düşünmez, 2021 yılında da, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) Colemêrg Şubesi’nde kurucu üye olarak yer aldı. 2022 yılında ise derneğin eşbaşkanı oldu.

‘Umut 3’üncü yol’

Gençler ve kadınların öncü olduğu ve barışın haykırıldığı bir partinin, Türkiye’nin tek umudu olduğunu belirten Düşünmez, bu umudun 3’üncü Yol umudu olduğunu söyledi. Düşünmez, tüm halkı Yeşil Sol Parti etrafında kenetlenmeye çağırarak, “Bu sahipleniş bizi güçlü kılacaktır ve biz elbet Türkiye’nin iktidar partisi olmayı başaracağız” diye konuştu.

 ‘Colemêrg rekor kıracak’

Aday karşılamalarının coşkulu geçtiğini söyleyen Düşünmez,  “Colemêrg’te tek hedefimiz kazanmak, kazanmanın dışında başka bir seçeneğimizin olmadığını görüyoruz. Biz de bu halkın duyduğu barış özlemine cevap olabiliriz. Colemêrg bu kez sadece 3-0 yapmakla yetinmeyecek, oy oranında da büyük bir yükseltme olacağına inanıyoruz. Rekoru da kıracağımızın bilincindeyiz çünkü halktaki coşku ve moral bunu yansıtıyor” dedi. Seçimlerde elde edilecek olan zaferin tüm halkların zaferi olduğunu vurgulayan Düşünmez, “Asıl kazanım AKP’nin artık hiçbir şekilde buralara sirayet edemeyeceği. AKP artık bu topraklardan silinmelidir. Faşist iktidarlar bu topraklardan artık arkalarına bakmadan gitmelidir”dedi.

Öznur Bartın kimdir?

Colemêrg’in bir diğer adayı ise Öznur Bartın. Geverli olan Öznur, ilk, ortaokul ve liseyi Gever’de okudu. Burada gençlik çalışmalarına katılan Bartın, 2010 yılında Denizli Pamukkale Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü ve aynı üniversitede formasyon alarak öğretmen oldu. Bir dönem HDP Wan İpekyolu İlçe Eşbaşkanlığı yaptıktan sonra 2019-2021 yıllarında da HDP Wan İl Eşbaşkanlığı yaptı.

Yeşil Sol Parti Colemêg adayı Bartın, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler ve çalışmalarına dair  JINNEWS’e konuştu.

‘Birlikte kazanacağız’

Partilerinin daha güçlü olabilmesi için 14 Mayıs seçimlerinden zafer elde etmeleri gerektiğini söyleyen Bartın, “Bizim geleneğimizden yola çıkarsak politik bir halktan geliyoruz. Bu sürecin artık Meclis’te çözülmesi için en fazla vekil sayısıyla Meclis’te olursak elbette ki orada ki sesimiz sözümüz daha güçlü çıkacaktır. Bunun için de bütün çalışmalarımızı yürütüyoruz. İl ve ilçe örgütlerimiz bütün kurumlarımız, yapılarımız, gençliğimiz ve kadınlar hep birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu zaferi elde edeceğimizi çok iyi biliyoruz. Çünkü biz mazlum halkın, gençliğin, kadınların, işçilerin, emekçilerin sesiyiz. Ve hepsinin sesi olduğumuz için de bu mücadeleyi de birlikte kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

‘Onur mücadelesi veriyoruz’

Colemêrg’in sistem tarafından dışlandığını ve ötekileştirildiğini kaydeden Bartın, belediyelerine kayyum atanması ile birlikte hizmetin de halka götürülmediğinin altını çizdi. Bartın, halk iradesinin tanınması gerektiğini de söyleyerek, partilerinin yapacağını şöyle aktardı: “Biz kimlik kavgası veriyoruz, dil mücadelesi veriyoruz, kültür mücadelesi veriyoruz, onur mücadelesi veriyoruz ve bunların hepsinin kabul görülmesi değil aslında bunlar mücadeleyle halk gerçekliğini elbette ki yasal olarak da anayasal olarak da biz de bir zeminde olmak istiyoruz. Milyonlarca bir halk gerçekliğinden bahsediyoruz ama hala sözde dil sözde halk terimleri kullanılıyor. Hizmet anlamında da halkımızın talepleri her neyse siyasal ve yerel anlamda bunların hepsini gerçekleştirmek için elbette ki biz de buradayız bu çalışmalar için bizler hazırız.”

‘Her yerde kadının sesi olacağız’

Yeşil Sol Parti’nin kadınlar için yapacaklarına da dikkat çeken Bartın , “Özel savaş politikalarının en yoğun yaşandığı Hakkari ve ilçeleri burada ki halkın özgünlüğü sistem tarafından maalesef hedef haline getirilmiş. İnsan onurunu çiğneyen, iradesini çiğneyen ve bunu malzeme olarak kullanmaya çalışan ahlaksız bir sistemden bahsediyoruz. Kirli bir savaştır. Bu savaşa karşı da elbette ki ilk başta kadın bilincinin kesinlikle açığa çıkarılması lazım ve özellikle kadın yoldaşlarımızla birlikte bizim bu sahiplenmeyi gerçekleştirmemiz lazım. Her yerde kadınların sesi, kimliği, dili ve mücadelesi olacağız. Bu kirli savaşı da bitirmek için her türlü mücadeleyi ve fedakarlığı da yapmaya hazırız” diye ekledi.

‘Zaferi halay ve zılgıtlarla kutlayacağız’

Seçime az bir süre kaldığını hatırlatan Bartın, bizim halkımızdan talebimiz şudur; kesinlikle sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Hepsine halkımızın sahip çıkması ve seçim sürecinde seçim gününde gerekirse her bir okulda, her bir yerde nöbetini tutmamız gerekiyor. Tek çağrımız iradelerine sahip çıkmaları, iradelerini sahiplenmeleri. Güçlü bir şekilde bu zaferi 15 Mayıs’ta hep birlikte kutlayacağımızı, halaylarla zılgıtlarla bu zaferi kutlayacağımızı çok iyi biliyoruz” sözleri ile de sandık güvenliğine dikkat çekti.

COLEMÊRG

#Colemêrg #adayları #Mayısta #zaferi #kutlayacağız

EN SON EKLENENLER