Colemêrg’te hedef 3 vekil: Anahtar parti olacağız

Baskılar nedeniyle göç ettiği Colemêrg’te aday gösterilen Yeşil Sol Parti adayı Vezir Parlak ‘Meclis’te anahtar parti olacağız’ dedi

Colemêrg’te, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez’e ilgi oldukça yoğun. Adayların seçim çalışmaları mitinge dönüşüyor.

2018 yılındaki genel seçimlerde 168 bin 258 seçmenin olduğu kentte, Halkların Demokratik Partisi (HDP) oyların yüzde 70,2’si ile 2 milletvekili, AKP ise yüzde 23,8 ile 1 milletvekili çıkardı. Kente 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için 186 bin 155 seçmenin sandık başına gitmesi beklenirken, Yeşil Sol Parti adaylarından Vezir Parlak, kentteki oy oranlarını yüzde 90’lara çıkararak 3’te 3 yapmayı hedefliyor.

Vezir Parlak kimdir?

Yeşil Sol Parti Colemêrg milletvekili adayı Parlak, 1989 yılında Çelê (Çukurca) ilçesinde doğdu. 90’lı yılların başında doğup büyüdüğü ilçede devletin baskılarına maruz kalan Parlak, ailesiyle birlikte Ankara’ya göç etmek zorunda kaldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknikerliği Bölümünü okuyan Parlak, 2008 yılında aktif siyasete başladı. BDP, DBP, HDP, HDK’nin çeşitli kademelerinde görev alan Parlak, siyasi partilerin gençlik çalışmalarından gelerek 2019 ve 2022’deki kongrelerde HDP’nin Ankara İl Eşbaşkanlığı görevine seçildi.

90’lı yıllardan bu yana Kürt halkının metropollerde devletin asimilasyon politikalarına maruz bırakıldığı ve işsizlikle terbiye edilmeye çalışıldığını dile getiren Parlak, imha ve inkar politikalarına karşı “Kürt” kimlikleri üzerinde bir sahiplenmeyle mücadelenin başladığını dile getirdi.

Ticaret sınırlı

Colemêrg ve ilçelerindeki birçok köyde “özel güvenlik” bölgesi adıyla 30 yılı aşkın süredir yasakların halen sürdürüldüğünü belirten Parlak, “Kentte köylerin yasaklanmasıyla birlikte, bölgenin tamamı ekonomik sistemde çöküş yaşadı. Uzun bir süredir devam eden köy ve yaylalarda yasaklarına karşı 14 Mayıs seçim önemi oldukça fazla” diye konuştu.

Savaşa rağmen kültür korundu

Bölgede ekonomik açıdan toplumun önünü açan bir politika uygulanmadığını vurgulayan Parlak, var olan bütçenin tamamının savaşa ayrıldığını söyledi.  Güvenlikçi politikalar nedeniyle kentte yığdırılmış zırhlı araç ve helikopterlerin masraflarına harcanan bütçenin, bölge halkını için harcanması durumunda var olan tüm huzur ve refah probleminin ortadan kalkacağını söyleyen Parlak, “Kentte yüzyıllardan beridir en çetin savaşlar yaşanmasına rağmen halkın dilini ve kültürünü muhafaza ederek koruyabilmiş durumda” dedi.

Meclis’te anahtar parti olacağız

Colemêrg’te artık AKP ve MHP bloğuna oy verenlerin bile rahatsız olduğunu görebildiklerini söyleyen Parlak, “Eğer bu kötü gidişata ve bölgede yürütülen özel savaş politikalarına dur demek istiyorsak Yeşil Sol Parti’nin sayısal çoğunluğu elde edecek şekilde Meclis’te çok daha güçlü olmasını sağlamamız gerekiyor. Parti olarak Meclis’te de anahtar parti olacağız” şeklinde konuştu.

3 vekil hedefi var

Colemêrg bölgesinde yürüttükleri çalışmalarda halkın Yeşil Sol Parti ve kendilerine çok büyük bir ilgisi olduğunu söyleyen Parlak, Colemêrg halkının her daim üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini vurguladı.  Colemêrg, Gever, Şemzînan ve Çelê de aday tanıtımlarıyla birlikte halkın Yeşil Sol Parti’ye yönelik güçlü bir sahiplenme durumunun söz konusu olduğunu ifade eden Parlak, “Yine gençliğin, sosyal medya uygulamaları üzerinden bölgede partilerine yönelik yoğun ilgileri, tebrik ve seçimleri kazanma yönünde güçlü beyanlarını görebiliyoruz. Önceki seçimlerde, gümrüklerde askerlerin, okul önlerinde ise maskeli polislerin konumlandırılmasıyla oy kullandırılması ile 3’üncü vekili aldılar. Aslında biz 3’üncü vekili de almıştık ama taşıma oylar nedeniyle 2 vekilimizi aldık ve o vekillerimizden Leyla Güven arkadaşımızda halkın iradesini tanımayan bu sistem tarafından zindanda rehin tutuldu. Bu dönem halkımızın tüm bu kayyım politikalarına karşı 3 vekili de meclise taşıyacak potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. 15 Mayıs’ta 3 vekilimiz de meclise taşıyarak, bu zaferi kutlayacağız” diye konuştu.

COLOMÊRG

#Colemêrgte #hedef #vekil #Anahtar #parti #olacağız

EN SON EKLENENLER