Colemêrg’te seçilmeyen AKP’li aday vali ile görüştü

AKP milletvekili adayı Abdulmuttalip Özbek, Colemêrg’te il seçim kurulundaki yurtdışı oyları sayımı tamamlanmadan kent valisiyle özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Colemêrg’te 3’te 3 yaptı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti, 95 bin 200 oyla yüzde 64,05; AKP, 29 bin 357 oyla yüzde 19,75; CHP, 9 bin 915 oyla yüzde 6,67 aldı. Böylece Yeşil Sol Parti’nin adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez kentin yeni milletvekilleri oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 109 bin 148 oyla yüzde 72,32; Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan 37 bin 188 oyla yüzde 24,64; Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan 4 bin 139 oyla yüzde 2,74 oy aldı. Seçim öncesi adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce ise 458 oyla 0,30 oy aldı.

AKP adayı tura başladı

AKP Colemêrg 1’nci sıra milletvekili adayı Abdulmuttalip Özbek, yurtdışından gelen oyların sayımı tamamlanmadan kent Valisi İdris Akbıyık ile özel görüşme gerçekleştirmesi dikkat çekti. Kentte yurtdışından gelen oyların 08.00 ve 17.00 arası mesai saatleri içerisindeki sayımı sürüyor. Mesai saatleri ardından AKP’li Özbek ve Akbıyık ile görüşmesi esnasında Özbek’in akrabalarının da araç içerisinde beklemesi dikkat çekti. AKP’li Özbek’in valinin yanı sıra Hakkari İl Jandarma Komutanları ve Polis Özel Harekat Müdürleriyle de görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Vezir Parlak duruma tepki gösterdi

MA’ya konuşan Yeşil Sol Parti’nin seçilmiş Colemêrg milletvekili Vezir Parlak, yapılan gizli ve özel görüşmelere tepki göstererek, “Faşist AKP-MHP iktidarının sandıklarda ki itiraz kararlarının hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Seçim sonuçlarını valilik, emniyet ve yargı ile görüşerek etkilemeye çalıştıklarına dair halkımız bizlere ihbarda bulunuyor ve bu hukuksuzluğa karşı ne gerekiyorsa bizlerden yapmamızı talep ediyorlar. Partimizin kapatılma tehlikesi nedeniyle HDP ile seçimlere girmedik ve sandıkları müşahitlerimiz yoluyla korumaya çalıştık. AKP’nin sandık kurul üyeleri neden blok oy kullanıldıysa bunu tutanak altına almadı. Blok oylar söz konusu değil. Fakat Faşist iktidar bloku olarak irade gaspınıza ne olursa olsun izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaynak: MA

 

#Colemêrgte #seçilmeyen #AKPli #aday #vali #ile #görüştü

EN SON EKLENENLER