Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı yatırımcıya yönelik söylemi yumuşattı

 Almanya ve kimi Avrupa ülkeleriyle yaşanan kriz nedeniyle daha önce sert söylemlerde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada uluslararası sermayeye yönelik söylemi yumuşattı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri’nin açılışında konuştu. Açılışta daha çok yurtdışına ve yabancı sermayeye yönelik mesajlar veren Erdoğan, “Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalıştırıldığı dönemde yapılan bu yatırımlar uluslararası boyutta ayrıca bir önem arz ediyor. Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

‘ALMANYA SEÇİMDEN SONRA NORMALE DÖNECEK’

Türkiye’nin hukuk ilkesindeki titizliğinin birçok batı ülkesinden çok daha ileri düzeyde olduğunu savunan Erdoğan, 15 Temmuz sonrasında demokrasinin ayakta olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, “Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerin çoğunluğunun kendi iç siyasetlerine yönelik olduğunu biliyoruz. Hollanda’nın gereksiz bir şekilde ilişkilere germesinin sebebinin kendi seçimlerinin olduğunu gördük. Şimdi aynı taktiğin Almanya’nın izlediğini müşahede ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek” diye konuştu.

Türkiye’de enerji yatırımlarına katılan ülkelerin daha çok Almanya kökenli olmalarına işaret eden Erdoğan, rüzgar enerjisi ihalesini hatırlattı. Düşen turizm gelirlerine rağmen, “Antalya’daki otellerin doluluk oranlarının yüzde 80” olduğunu ileri süren Erdoğan, “Türkiye’ye karşı kampanya yürüten gazetelerin yöneticilerinin de Türkiye’de tatil yaptığını” dile getirdi. Eleştirilere neden olan OHAL’e ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, OHAL’i sermayeyi güvenceye almak için ilan ettiklerini savunarak şöyle dedi:

“Birilerinin sürekli gündeme getirdiği OHAL, sadece terörle mücadeleyle sınırlı. OHAL girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yaptığı yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına almaya yöneliktir. Sağladığımız teşviklerle girişimcilere oldukça cazip imkanlar sağlıyoruz.

Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında olumsuz yorum yapanlar tatillerini Türkiye’de geçiriyorlar. Bugüne kadar nice badireleri atlatan Türkiye, bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir.”

EN SON EKLENENLER