‘Daha güçlü bir irade ve ideolojiyle alanlarda örgütleneceğiz’

Yeniden yapılanma toplantıları sonrası Yeşil Sol Parti ve HDP halk buluşmalarına hazırlanıyor. Çalışmalara dair konuşan HDP Mûş İl Eşbaşkanı Belma Nergiz, ‘Daha güçlü bir irade ve ideolojiyle alanlarda örgütleneceğiz’ dedi

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler sonrası yeniden yapılanma sürecine giren Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), eleştiri-özeleştiri sürecini halk toplantıları ve buluşmalarıyla yürütmeye hazırlanıyor. Halkın eleştiri ve önerilerini raporlaştıran HDP ve Yeşil Sol Parti, bu süreci büyük kongreyle tamamlayacak. Yeşil Sol Parti Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, kentinde yürüttüğü çalışmalar, halkın eleştiri ve önerilerini anlattı.

 ‘Her şeyi açıklıkla halkımıza anlatacağız’

Hun, seçmenlerin eleştirilerine mücadeleyi büyüterek özeleştiri vereceklerini söyledi. Kentte ve bölgede halk toplantılarına başladıklarını aktaran Hun, “Köy ve mahalle toplantıları alarak, halkımızla bu süreci konuşacağız. Nerede hata yaptığımızı, bu hatalardan nasıl kurtulacağımızı konuşacağız. Her şeyi açıklıkla halkımıza anlatacağız” diye konuştu.

Üçüncü yol siyaseti

Üçüncü Yol siyasetiyle halkı sürece katacaklarını ifade eden Hun, “Eleştiri-özeleştiri kültürüyle bu süreçten çıkacağız. Halkımıza, devletin Kürt halkına nasıl bir rolü biçmeye çalıştığını, devletin konseptini, Kürt halkından nasıl bir toplum yaratmaya çalıştığını anlatmaya çalışacağız. AKP-MHP hükümeti burada özel bir politika yürütüyor. Bu gelecek içerisinde Kürtler, sol sosyalist, demokratlar, gençler yok, bu çok tehlikeli bir siyaset. AKP, kadın, Kürt, doğa ve devrimci düşmanı tüm yapılarla ortaklaşarak bir sistem yaratmaya çalışıyor. Bunun panzehri bizim yolumuzdur. Bu yolu hem Türkiye’de hem Kurdistan’da hem de tüm Ortadoğu’da örmeye çalışacağız ve bunu halkımıza anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Gözaltı ve tutuklamalar

Paris’te 23 Aralık 2022 Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden sanatçı Mîr Perwer’in (Mehmet Şirin Aydın) cenaze törenine katıldıkları gerekçe gösterilerek 12 Haziran’da Muş’ta birçok eve baskın düzenlendi. 22 kişi hakkında gözaltı kararının olduğu dosya kapsamında, 12 kişi “örgüt üyeliği” ve “görevi yaptırmamak için direnme” gerekçesiyle tutuklandı. Gözaltı ve tutuklamaların tek nedeninin AKP-MHP iktidarının Kurdistan’daki seçim yenilgisi olduğunu dile getiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mûş İl Eşbaşkanı Belma Nergiz, Mezopotamya Ajansı’ndan Ruken Polat’a konuşarak siyasi operasyonlara karşı alanlarda örgütleneceklerini vurguladı.

 ‘Kürdistan’da yenilgiye uğradılar’

Yüzyıllık bir Kürt sorunu olduğunu ve AKP’nin düşmanlığı derinleştirdiğini ifade eden Nergiz, “Seçimlerde her ne kadar AKP kendi zaferini ilan etse de Kurdistan’da yenilgiye uğradığını gördü. Buna tahammül etmemesi üzerine Kürt gençlerine, Kürt kadınlarına, parti çalışanlarına saldırmaya başladı. Bu saldırıların bir örneği Muş’ta yaşandı. Mir Perwer’in taziyesine katılım sağladığı ve orada polise taş attıkları gerekçe gösterilerek 12 arkadaşımız tutuklandı. Biz bunu AKP’nin Kurdistan’daki yenilgisini hazmedememe olarak yorumluyoruz” dedi.

Özel savaş politikaları

Kurdistan’da gençler ve kadınlara dönük özel savaş politikalarının uygulandığını belirten Nergiz, “İktidarın bu özel savaş politikalarına karşı bizim de gençliğimize sahip çıkmamız gerekiyor. AKP-MHP iktidarının kaygıları tamamen yerel seçimler. AKP yüksek bir sesle zaferini kutladı ama aslında Kurdistan’da kaybetti. Bu operasyonların temel amacı, yerel seçimlerin önünü almak ve halka gözdağı vermek amaçlı sindirme politikalarıdır.

‘Alanlarda örgütleneceğiz’

Gözaltı ve tutuklamalara karşı mücadelelerini büyüteceklerini vurgulayan Nergiz, “Bu iktidarın saldırılarına daha güçlü bir mücadeleyle cevap olacağız. Evvelden beri baskılara karşı güçlü durduk ve daha da güçlendik. Bundan sonrası da böyle olacak, şimdi daha çok çalışacağız ve daha güçlü olacağız. Bu mücadeleyi yükselteceğiz. Faşizmin bu topraklara getirdiği zulmü, adaletsizliği yenilgiye uğratıp, zaferi ve barışı bizler inşa edeceğiz. Kürt gençliği boyun eğmeyecek, daha güçlü bir irade ve ideolojiyle alanlarda örgütleneceğiz. Örgütlenmeyi çoğaltarak herkesin bu mücadeleye sahip çıkması gerekiyor. Demokratik bir Türkiye, özgür bir Kurdistan’ı var edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÎDIR / MÛŞ

 

#Daha #güçlü #bir #irade #ideolojiyle #alanlarda #örgütleneceğiz

EN SON EKLENENLER