DBP: 3’üncü yolu büyütme sorumluluğumuz var

DBP 9-11 Temmuz’da yaptığı toplantının sonuç bildirgesinde, yeni dönemin daha çok örgütlenme sorumluluğu yüklediği ifade edilerek, ‘Temelimiz sağlam, irademiz ve kararlılığımız tamdır. Halkın örgütlülüğü ve 3’üncü yol siyaseti yeniden yapılanmanın rotasıdır’ denildi

gerçekleştirdiği toplantılara dair açıkladığı sonuç bildirgesinde “Halkımızla birlikte 3’üncü yol siyasetini örme ve büyütme kararlılığıyla büyük başaracağımıza ve kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 9-11 Temmuz arasında gerçekleştirdiği Kadın Meclisi, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına dair sonuç bildirgesini açıkladı.
Yapılan toplantılarda siyasal ve örgütsel durumların ele alındığı, eleştiri ve özeleştiri ile yeni dönem planlaması yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, daha güçlü bir örgütlenme kararı alındığı vurgulandı.

Kürt halkına topyekûn savaş açıldı

Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu da ırkçılık, milliyetçilik ve dinciliğin cinsiyetçilik eksenli bir politikayla kadınlara ve toplumun saldırılar ile karşıya karşıya olduğu bir süreç yaşandığı vurgulanan bildirgede, “AKP-MHP faşizmi ve ilkel milliyetçilik üzerinden gelişen Kürt halkına karşı topyekun savaş ve soykırım politikalarının dozunu gün geçtikçe artırmaktadır” denildi.

Kürtler statüsüz bırakılmak isteniyor

Bildirgede, “AKP-MHP faşist bloğunun 2023 yılını yeni Türkiye Yüzyılı olarak adlandırması esasta ulus devletin sınırlarını çizen ve aynı zamanda Kürtleri statüsüz bırakan Lozan antlaşması güncellemek istenmektedir” denilerek, Astana görüşmelerinde de değinildi.

Lozan NATO ile devam ettirilmek isteniyor

“Astana görüşmelerinde yayılmacı devletlerin Rojava başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasına yönelik yürüttükleri tartışmalar ve Türkiye’nin AB sürecinin yeniden başlatılmasına olumlu yaklaşımlar göstermektedir ki, Kurdistan önümüzdeki süreçte yeniden tüm kaynaklarıyla sömürülmek istenmektedir” denildi. Yine yeni yüz yılda sömrünün Lozan Antlaşması’nın yerine NATO eliyle devam ettirilmek istenmektedir denilerek buna karşı DBP’nin Kürt kazanımlarını koruyacağı belirtildi.

Çıkışın anahtarı halktır

2014 yılında ortaya çıkan “Çöktürme planına” da değinilen bildirgede, “14-28 Mayıs seçimlerinde bu planın etkilerini her yönüyle karşımıza çıkmıştır” denildi.”Bu süreçten çıkış anahtarını elinde tutanın halk olduğu, halkın çizgisinin izlenmesiyle oluşturulacak dönemin mücadele hattının siyasetimizi içinde bulunduğu buhrandan çıkaracağı tespiti yapılmıştır” dilen açıklamada, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride değinildi.

Tecritte ısrar savaşta ısrardır

Bildirgede tecride dair, “Tecrit, bugün İmralı’dan yaşamın her alanına sirayet etmiştir. Direnen tüm toplumsal kesimlerin iradesi yok sayılmakta; kadınlara, doğaya, inançlara, gençlere yönelik düşman politikalar gün geçtikçe derinleştirilmektedir. AKP- MHP iktidarı Sayın Öcalan üzerindeki tecritte ısrar ederek, savaş politikalarını devam ettirmek suretiyle bölgeyi içinden çıkılamaz bir krize sürüklemek istemektedir” sözleri sarf edilirken devamında ise tüm demokrasi güçlerine tecride karşı duyarlılık çağrısı yapıldı.

Suikastlara karşı mücadele çağrısı

Cezaevlerinde yaşanılan hak ihlallerine vurgu yapılan bildirgede Hewlêr Cezavin’de 55 günü aşkın süredir açlık grevinde olan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er hatırlatıldı. Bildirgede Federe Kurdistan Bölgesi’nde son yıllarda yapılan suikastlere de yer verilerek, “Nagehan Akarsel’ den Hüseyin Arasanlar’a kadar yaşanan tüm sivil suikast ve katliamlara karşı tüm toplumsal kesimler ve sivil toplum kuruluşlarını duyarlılığa ve yaşam hakkı, örgütlenme hakkı kapsamında mücadelesini yürütmeye Demokratik bölgeler partisi olarak çağrıda bulunuyoruz” denildi.

Kadın kimliği hedefte

Kadın kimliği hedefte denilen bildirgede, “Erkek egemen sistemin bütün kötülüklerine ve saldırganlığına karşı mücadelenin ‘Jin jiyan azadi’ ile taçlandırılması tesadüfi değildir. Bugün Kürdistan’dan başlayan bu ses tüm dünyanın ortak sesi olmuş durumdadır. Toplumsallaşan bu sesi daha da yükseltmek, örgütlemek ve 21. yüzyılın kadın devrimi haline getirmek temel görevimiz olmaktadır” denildi.

3’üncü yolu büyütme sorumluluğumuz var

Bildirgede kadınların öz savunmalarına da vuru yapılarak, yeni dönemin görevinin kadın örgütlülüğünü inşa etmek olduğu vurgulandı. Bildirgede son olarak DBP’nin süreçte sorumluklarını yerine getireceği vurgulanarak, “Yeni yüzyılda rol ve misyonumuzun farkına vararak Kürt halkına kazandırmak üzere buradayız. Temelimiz sağlam, irademiz ve kararlılığımız tamdır. Halkın örgütlülüğü ve 3’üncü yol siyaseti yeniden yapılanmanın rotasıdır. Halkımızla birlikte 3’üncü yol siyasetini örme ve büyütme kararlılığıyla büyük başaracağımıza ve kazanacağımıza inanıyoruz…” denildi.

AMED

#DBP #3üncü #yolu #büyütme #sorumluluğumuz #var

EN SON EKLENENLER