DBP: Operasyonun amacı tecrit gündemini değiştirmek

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla yaptıkları eylemlerin önünü almak ve bu gündemi değiştirmek amacıyla partilerine baskın yapıldığını belirten DBP MYK Üyesi Tatlı, daha güçlü bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi

Selman Çiçek / Amed

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “PKK/KCK” adı altında yürüttüğü soruşturma gerekçe gösterilerek aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. DBP’ye yapılan baskını ve Eş Genel Başkan Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını değerlendiren DBP MYK Üyesi Faruk Tatlı, baskınların parti çalışanlarına haber verilmeden korsanvari bir şekilde yapıldığını söyledi. Tatlı, “Bu bile hukuksuzluğun ne boyutta olduğunu ortaya koyuyor. Buna ilişkin de avukatlarımız bütün hukuksuzlukları tespit edip gerekli başvuruları yapacaklar” dedi.

Diz çökmeyeceğiz

AKP-MHP iktidarının nefes alamaz hale geldiğini belirten Tatlı, “Bir nebze de olsa nefes almak için partimizi hedef almıştır. Ülkenin yönetilemediği bir dönemden geçiyoruz. Bunların tamamının üstünü örtme, gündem değiştirme girişimidir. Bizce en önemli mesele Kürt düşmanlığıdır. Kürdün iradesine tahammülsüzlüğü, kürdün direniş çizgisini bırakmaması devleti ve hükümeti çılgına çeviriyor. Karşısında diz çökmeyen ona gerçek anlamda muhalefet eden yegane güç demokratik siyasetin temsili olanlardır. HDP ve bileşenleri olan bizleriz DBP’dir” dedi.

Kürt düşmanlığı

Seçim sürecine girdikçe saldırıların artacağını tahmin ettiklerini söyleyen Tatlı, iktidarın hedefinin demokratik siyaseti mümkün olabilecek kadar güçsüzleştirerek seçime gitmek olduğunu söyledi. Tatlı, seçim de bir etken olsa asıl meselenin Kürt düşmanlığı olduğunu, AKP’nin Kürt düşmanlığının daha üst boyuta çıkararak Kürt soykırımını tamamlamak istediğini söyledi.

Örgütlenmeden korktular

Operasyonların bir diğer nedeninin de DBP’nin son dönemde Kurdîstan’da yeniden örgütlenme çalışmalarına başlaması olduğuna işaret eden Tatlı, “7 ay gibi bir süreçte 11 ilde örgütlememizi gerçekleştirdik ve halende devam ediyoruz. Yine yakın zamanda Serhat bölgesinde halk buluşmaları gerçekleştirdik. Halkla temas kuruyoruz. Halkı çağıran değil halka giden bir yaklaşımı esas alıyoruz. Tüm bunlar AKP-MHP’nin bize yönelme nedenleridir. Bunun içinde tavrımız daha çok örgütlenme daha çok halka gitme ve halkla birlikte eyleme geçmek olacaktır” diye belirtti.

Gündem değiştirme çabası

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı harekete geçtikleri için bu operasyonun yapıldığını sözlerine ekleyen Tatlı, son olarak şunları söyledi: “Kürt sorununun demokratik çözümü önünde en büyük engel bu gün itibariyle tecrittir. Öcalan’ın her konuşması ve her görüşmesi bu ülkenin halklarına nefes olmuştur. Dolayısıyla uzun zamandır halklar nefessiz bırakılıyor. Bu gerçekten kabul edilecek bir durum değildir. Biz de parti olarak bunu kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. Öcalan üzerinde tecrit bütün Kürt halkı üzerindeki tecrit demektir. Bunu soluğumuzda hissediyoruz. Son dönemde bu artık kabul edilemez. Belli bir gündem oluştu ama yeterli değildir. Daha güçlü gündemleştirmek ve tecridi kırmak gerekiyor. Bu operasyon da bu gündemi değiştirmek için yapıldı.”

#DBP #Operasyonun #amacı #tecrit #gündemini #değiştirmek

EN SON EKLENENLER