Demirtaş’tan sesli mesaj: Sürdürmemiz gereken bir şey var, o da dayanışma

Demirtaş tutuklu bulunduğu cezaevinden sesli mesaj gönderdi: Rezalet karşısında sözlerime dikkat ederek konuşuyorum; Hiç kimseden de korkmayın. Özgürlük her zamankinden yakın

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi cezaevinden yaptığı telefon görüşmesinde halka mesaj gönderdi.

Demirtaş eşi Başak Demirtaş aracılığıyla yaptığı konuşmada yaşanan yönetim rezaleti karşısında kendini zor tuttuğunu dile getirerek, ‘kötülüğe karşı mücadele etmeye devam edelim’ dedi.

Demirtaş enkaz altında insanlarımız canlı ya da cansız halen çıkarılmaya beklerken sözlerime dikkat ederek konuşuyorum. Diyerek başladığı konuşmasında  “Doğrusu kendimi zor tutuyorum. Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan yönetim rezaletini günlerce konuşsak yine de eksik kalır. Fakat şu anda acilen sürdürmemiz gereken bir şey var. O da dayanışmayı ve yardımlaşmayı kesmemek, sürekli büyütmek.” İfadelerini kullandı.

Halkın gösterdiği dayanışma örneğini için umut tam da buradadır diyen Demirtaş “Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız” dedi.

Demirtaş devamında şu ifadelerde bulundu;

Bu arada sessizce köy köy dolaşıp yardım organize eden, malzeme dağıtan bütün gönüllülere, özellikle HDP’li partili arkadaşlarıma, sanatçılara, belediyelere, meslek odalarına, sendikalara da selam gönderiyorum. Hepsini yürekten kutluyorum. Büyük bir dayanışma gösteren ayrımsız herkese minnet duymamız gerekir.

Hiç kimseden de korkmayın

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından yardıma koşan kurtarma ekipleri başta olmak üzere tüm gönüllülere, karşısındakinin siyasi görüşüne bakmadan elini uzatan ülkemizin güzel insanlarına, umutlarımızı diri tuttukları için teşekkür ediyorum. Kimse merak etmesin. Devran hiç durmadı, halen dönüyor. Hiç kimseden de korkmayın. Özgürlük hepimiz için her zamankinden yakındır. Yılmadan, yorulmadan, dayanışmaya, kötülüğe karşı mücadele etmeye devam edelim. Elbet, refaha, düze çıkacağımız günler de gelecek. Allah büyüktür.”

HABER MERKEZİ

#Demirtaştan #sesli #mesaj #Sürdürmemiz #gereken #bir #şey #var #dayanışma

EN SON EKLENENLER