Depremzede aday Vural: Kadınlar ve gençlerin sesi olacağım

Yeşil Sol Parti’nin Hatay adaylarından olan ve kendisi de depremzede olan Şirin Nur Vural, kadınlar ve gençler için Meclis’te olacağını ifade etti

Kurdistan ve Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için hazırlıklar sürüyor. Adaylar da seçim bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor 6 Şubat’ta Mereş (Maraş) merkezli yaşanan depremden en fazla etkilenen kentlerden olay Hatay’da halk dayanışma ile yaşamını sürdürmeye çalışırken Yeşil Sol Parti’nin kent adaylarından Şirin Nur Vural da bir depremzede.

Sisteme hep baş kaldırdım

1982’de Antakya’nın Serinyol ilçesinde dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Vural, ekonomik sorunlardan kaynaklı babası Arabistan’da çalıştığı için ondan uzak büyüdüğünü belirterek, “Geçim sıkıntısından dolayı babam hep yurt dışında olduğu için amcama hep baba dedim. Annem dört çocuklu bir kadın olarak hem baba, hem anne hem de bir öğretmen oldu. Ataerkil sistemde tek kız çocuğu olarak kardeşlerime boyun eğmemekle tanınan biriydim” dedi.

Çan sesiyle yürüdük

2004’te Kocaeli Üniversitesi’ne gitmesi ile kadın mücadelesiyle tanışan Vural , “Mezun olup Antakya’ya döndüğümde arkadaşlarımızla beraber Serinyol Toplumsal Dayanışma’yı kurduk. Yedi farklı kimlikle her zaman kardeş gibi büyüdük. Kimsenin mezhebini sorgulamamıştık. Bir sokakta yürüdüğümüzde o esnada bir ezan ve çan sesiyle beraber yürüdük. Onların bayramlarını da sahiplenirdik onlar da öyle. Her zaman birlikte iç içe ve huzur içinde yaşıyorduk. Bunun için yönümü Yeşil Sol Parti’ye verdim farklı değildi” diye belirtti.

Canla başla mücadele edeceğiz

Meclis’e girme durumunda diğer partilerin göstermelik kadın projelerinin aksine Yeşil Sol Parti ile kadın projelerinin hayata geçirileceğini inandığını dile getiren Vural, “ İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesi için canla başla mücadele edeceğiz. Kendim de üç çocuk annesi olarak, ev işçisi kadınların görünmeyen emeklerinin karşılığı için mücadele edeceğim. Gençler için mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

Kadınlar için çalışacağız

6 Şubat’ta meydana gelen Mereş merkezli depremde iktidarın Antakya halkını kaderine terk ettiğini dile getiren Vural, “Bu dönemlerde kadınlar sağlığa çok fazla erişemedi. Yeni bir inşa sürecine kadar kadınların ücretsiz olarak sağlığa erişimi olmalı. Kimsenin eteğinin ne boyuna ne de kaç çocuk yapacağına karışmadan özgürce kendini ifade edebilecek rahat ortamların mücadelesini vereceğiz. Kadınların kendi anadillerinde kendilerini ifade edebilmeleri için alan yaratacağız” dedi.

Seçimlerin ardından Antakya’ya yönelik yeni inşa sürecinde coğrafik ve kültürel yapıların bozulmayacağı bir yaklaşımı esas alacaklarına işaret eden Vural , “Herkesin kendi mahallesinde insana yakışır bir yaşam sürmesi için partim Yeşil Sol Parti ve kadın meclisleri olarak yanlarında olacağız” dedi.

Haber: Dilan Babat / JINNEWS

#Depremzede #aday #Vural #Kadınlar #gençlerin #sesi #olacağım

EN SON EKLENENLER