DFG: Meslektaşlarımız bir yıldır hukuksuz bir şekilde tutuklu

DFG ve MKGP üyesi gazeteciler, Amed’de geçtiğimiz yıl 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazetecinin tutukluluk yıl dönümüne ilişkin yaptıkları açıklamada gazetecilerin bir yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde olduğuna dikkat çekti

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), 16 Haziran 2022 yılında tutuklanan 16 gazetecinin tutukluluk yıl dönümüne ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya gazetecilerin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) yöneticileri de destek verdi. “Özgür Basın Susturulamaz” sloganlarının atıldığı açıklama da tutuklu gazetecilerin olduğu pankart taşındı. Basın metninin Kürtçesini gazeteci Rojda Aydın okurken, Türkçe açıklamayı Selman Çiçek okudu. Çiçek, iktidarın hedefinde olan gazetecilere yönelik baskılara her geçen gün yenisi eklendiği belirtti. İktidar ve yargının, Kürt ve Kürt basınına yönelik düşmanca yaklaşımını 2022 yılının başından sürdürdüğüne işaret eden Çiçek, gazeteciler hakkında tek bir suç delili olmamasına rağmen cezaevinde tutulmaya devam edildiklerini ve birçok hak ihlaline de maruz kaldıklarını ifade etti.

Meslektaşlarımız bir yıldır hukuksuz bir şekilde tutuklu

Özgür Basın emekçilerinin bir yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu vurgulayan Çiçek, son süreçte tutuklanan gazeteciler de hatırlatarak şunları dedi:“16 Haziran’ın ardından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günlerin kaldığı bir süreçte yargı bir kez daha Özgür Basın’ı hedef aldı. JINNEWS muhabiri Beritan Canözer’in de aralarında olduğu çok sayıda Özgür Basın emekçisi, 25 Nisan günü evlerine yapılan baskınla gözaltına alınırken, 27 Nisan günü 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 gazetecinin tutuklandığı günlerde yeniden bir operasyon ile DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ile Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tutuklandı.”

Gazeteciler toplumun sesidir

Çiçek, iktidarın baskılarına karşı hakikatleri yazmaktan bir an olsun sakınmayan gazetecilerin, kadının, çocuğun, doğanın bir bütünen toplumun sesi olduğunu, olmaya devam ettiğini söyledi. İktidara yakın medya gibi algı yaratmaya değil, algıyı kırmayı amaç edinmiş, toplumsal haberciliği esas alan 16 özgür basın emekçisinin, bir yıldır cezaevinde tutularak, mesleklerini yapmaları engellendiği belirten Çiçek son olarak,  “İktidar, yandaş medya ve yargı şunu unutmasın; Özgür Basın emekçileri, dün olduğu gibi bugün de yarın da ne şimdi ki ne de sonradan gelecek iktidarlara boğun eğmeyecek ve hakikatleri yazmaktan geri adım atmayacaktır.  Özgür basın hakikatin sesi olmaya devam edecek” dedi.

AMED

 

#DFG #Meslektaşlarımız #bir #yıldır #hukuksuz #bir #şekilde #tutuklu

EN SON EKLENENLER