DTK, Maxmur’a yönelik saldırıyı kınadı

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) şunları belirtti:

“Tüm dünyanın Covid-19 salgını ile mücadele ettiği şu günlerde, kendi halkına maddi ve manevi hiç bir yardımda bulunamayan AKP hükümetinin aylardır abluka altında bulunan Mahmur Kampını bombaladığını basından öğrenmiş bulunmaktayız.

Türkiye’ye ait SİHA’larla yapılan saldırıda siviller hedef alınmış, saldırıda ikisi olay yerinde olmak üzere koyunları sağmaya giden 3 kadın yaşamını yitirirmiş birçok sivil yaralanmıştır.

Irak topraklarında bulunan ve 12.000 bin sivil insanın yaşadığı Maxmur Mülteci Kampını hukuksuz bir şekilde bombalayan Türkiye’nin saldırısını kabul etmiyoruz. İnsan haklarına ve yaşam hakkına saygısı olan hiç kimse bu saldırıları kabul etmemelidir. Saldırılar bir an önce durmalıdır. AKP hükümetinin Kürt halkına karşı öfkesi ve nefreti onların sonunu da getirecektir.

Devletin baskılarından dolayı göç edip başka bir ülkenin sınırları içinde kampta yaşamak zorunda kalan sivil insanları bombalamak insanlık suçudur. Dünyanın hiçbir yerinde örneği yoktur. Tüm uluslararası kamuoyunum gözü önünde gerçekleşen bu saldırılarla bir yere varılamayacağını AKP hükümeti çok iyi bilmektedir.

Kürt halkına dönük yapılan saldırıyı kınıyor ve halklarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Türkiye’deki muhalefet partilerini, demokratik kamuoyunu ve uluslararası toplumu Maxmur Kampı üzerinde bir yandan ambargoyla diğer yandan hava saldırılarıyla sürdürülen işkencenin bir an önce bitirilmesi için duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

EN SON EKLENENLER