Ege’de Yeşil Sol Parti’nin kadın adayları: Bu ağaç bizim zeytin ağacımız

Yeşil Sol Parti’nin Ege bölgesindeki kadın adayları ‘Yeşil Sol Parti ile bu sisteme karşı çıkıp değiştirelim, irademize sahip çıkalım’ diye seslendi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ege’de seçim çalışmalarına kadınlar öncülük ediyor.

MA’dan Semra Turan ve Ezgi Aydın’a konuşan bölgenin kadın adayları halka çağrıda bulunarak “Yeşil Sol Parti ile bu sisteme karşı çıkıp değiştirelim, irademize sahip çıkalım” diye seslendi.

Öncüsü kadınlar

Yeşil Sol Parti’nin Muğla Milletvekili adayı Derya Hezer, uzun yıllardır seçim çalışmalarında yer aldığını ancak bu yılki seçim çalışmalarının büyük bir coşkuyla geçtiğini söyledi. Bunun nedeninin ise kadın ağırlıklı bir çalışma olduğunu sözlerine ekleyen Hezer, “Önceki seçimlerde de kadın arkadaşlarımız elbette yoğunlukta vardı, ama bu seçimde kadınların öncülük ettiği bir çalışmaya tanıklık ediyoruz” dedi.

Hezer, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyen kadınlar olduklarını vurgulayarak, “O nedenle bütün kadınları Yeşil Sol Parti çatısı altında kenetlenmeye çağırıyorum. 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Partili kadınlar olarak Türkiye tarihine damga vuracağız. 14 Mayıs’ta kadınlar meclise gümbür gelecek” şeklinde konuştu.

Kadınlar sorunu en derinden yaşayan kesim

İzmir Milletvekili adayı Aysel Önen Turan, seçim öncesi genel anlamda toplumda bir umutsuzluğun hakim olduğunu belirterek, seçimin aynı zamanda toplumda umudu var ettiğini söyledi. Saha çalışmalarında yeni bir yaşamın mümkün olabileceğini gördüklerini ifade eden Turan, “Sokaklarda olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bunun da olumlu sonuçlara evrileceğini düşünüyoruz. Kadınlar daha coşkulu. Çünkü sistemin sorunlarını en derinden yaşayan kadınlardır. Muhafazakar kesim de dahil, tüm tabanlar artık değişim istiyor. 14 Mayıs’ta kadınların sandıklara yansıması çok iyi olacak. Hatta rekora koşacağız diye düşünüyorum. Değişimin gücünü kadınlar gösterecek” diye belirtti.

Yoksulluk ve kadınlar

İzmir Milletvekili adaylarından Hediye Korkut, kadınların 7’den 70’e seçim çalışmalarında olduğunu belirterek, “Kadınların yükü ağır. Kadınlar hem geçimsizlikle hem de aile içerisinde yaşanan sorunlarla boğuşuyorlar. Ekonomik krizden kaynaklı faturalarını bile ödeyemediklerini, çocuklarını okula gönderemediklerini söylüyorlar. Yaşanan ekonomik krizden dolayı iktidarın değişmesini istiyorlar. Bu sistemin değişmesini isteyen tüm kadınlara çağrımdır. Yeşil Sol Parti ile bu sisteme karşı çıkıp değiştirelim, irademize sahip çıkalım” diye seslendi.

Kadınlar yenecek

Yeşil Sol Parti’nin Manisa Milletvekili adayı Ayşe Gül, 14 Mayıs’ta tek adam rejimini yenmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, “Faşizmi yenecek güç kadındır. Saha çalışmalarında kadınların bize yaklaşımı çok olumlu, hatta bizimle birlikte çalışmalara katılmak istiyorlar. Gün geçtikçe çalışmalarda sayımız daha fazla artıyor. Biz bu seçimde en çok kadınlara güveniyoruz. 14 Mayıs’ta kadınlarla başaracağız. Manisa’da da ülke genelinde de kadınlar tek adam rejimi ve faşizmi yenecek” diye konuştu.

Yeşil Sol Zeytin ağacımızdır

Balıkesir Milletvekili adayı Gül Ertunan Karaaslan, yaklaşık bir aydır kentin tüm bölgelerinde çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, “Toplumun tüm kesimi yoksulluk, kutuplaştırma, ötekileştirme adaletsizlikten bıkmış. Özelikle kadınlar çok şikayetçi, kadın katillerine cezai indirim uygulayanlardan hesap sormak istiyorlar. Egeli kadınlar bizi coşkuyla karşılıyor, sevgiyle kucaklıyorlar. Egeli ve köylü bir kadının sözü olan ‘Bu ağacı unutmayacağız. Ağaca oy vereceğiz. Bu ağaç bizim yaşam ağacımız, bu ağaç bizim demokrasi ağacımız, bu ağaç bizim zeytin ağacımız’ söylemi bizim sloganımız oldu.” şeklinde konuştu.

Neşeleri bize güç katıyor

Aydın Milletvekili adayı Rojin Tanhan Doğan, doğası jeotermallerle ranta ve talana açılan kentte kadınların iktidarın politikalarına tahammülünün kalmadığını belirterek, “Seçim çalışmalarını yürüttüğümüz her yerde insanların bizde net bir talebi var. Bu talancı, rantçı, halkı düşmanı, kadın düşmanı iktidarın değişmesidir. Sahada gördüğümüz kadınların neşesi ve coşkusu bize güç katıyor” diye konuştu.

İZMİR

#Egede #Yeşil #Sol #Partinin #kadın #adayları #ağaç #bizim #zeytin #ağacımız

EN SON EKLENENLER