Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler AKP’ye oy istiyor!

Sandık kurullarına başkan olarak atandıkları belirtilen okul müdürleri ve Eğitim Bir Sen üyeleri, yasalara rağmen AKP adına seçim çalışması yürüterek oy istiyor.

Riha’nın Xelfetî (Halfeti) ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Şeref Albayrak, yanına aldığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Müslüm Yıldırım ve Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisi Mutlu Gül ile okul müdürlerinden Mustafa Şenel, Şenol Esen ve soyadı öğrenilemeyen Ömer adlı kamu çalışanıyla mahallelerde AKP için oy topluyor.

MA’dan Ömer Akın’ın haberine göre aynı zamanda bu ismi geçen kamu çalışanları, İlçe Seçim Kurulu tarafından ilçede kurulacak olan sandık kurullarına başkan olarak atandı.

Memurların siyasi parti çalışmalarına katılması yasak

Devlet memurlarının tabi oldukları yasakları belirleyen “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını, zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar” şeklindeki kanun maddesi ile kamu çalışanlarının sınırlarını belirtmesine rağmen, AKP’li yöneticiler kamu çalışanlarını kendi menfaatleri doğrultusunda saha da çalıştırıyor.

Eğitim Sen’den tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Riha Şubesi Eşbaşkanı Mahmut Binici, kamu çalışanı olan ve aynı zamanda bir eğitim sendikası yöneticileri kişilerin iktidar partisi güdümünde sahada siyasi çalışma yürütmesinin yasalara aykırı olduğunu söyledi. Yasalarca tanımlanan bazı haklar ve kimi yasaklar olduğuna değinen Binici, “Ülkemiz açısından tarihi bir seçime giderken hepimizin yapması gereken iş ve işlemler var. Biz eğitimciler de eğitim camiasına gölge düşürmeyecek, bir eğitimcinin duruşuna yakışır bir şekilde, bu süreci yasal çerçevede yürütmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Kabul edilemez

İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Bir-Sen temsilcisi ve okul müdürlerinin AKP çalışanı gibi oy topladığına dikkat çeken Binici, “Seçimler yasalarımıza göre tarafsız, memurlarında bunu kamu adına yürütmesi gerekirken, bu kişiler iktidar partisinin bütün faaliyetlerine katılıyorlar ve köy köy gezerek propagandalarını yapıyorlar. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

Sandık kurullarında Eğitim Bir Sen etkisi

“Siz tarafsız, katılımcı, şeffaf, özgürlükçü bir seçim vaat ediyorsunuz ama öbür taraftan seçimde sandık kurulu üyesini bir sendikadan özenle seçiyorsunuz” diyen Binici, “Bu kişiler birleştirme tutanaklarını, oy kullanma biçimlerini tayin edebilecek kişilerdir. Orada yapılan iş ve işlemler yanlışsa, itirazınız varsa bile sandık kuruluna yapacaksınız. Böyle oluşan bir sandık kuruluna yapacağınız bir itirazın anlamlı bir sonuç doğuracağına inanmıyoruz. Çünkü kişiler öncesinden bütün durumlarını, davranışlarını, kendi fikirlerini net olarak ortaya koymuşlardır. AKP adına köylerde, ilçelerde, mahallelerde, şurada burada faaliyet gösteren kişilerdir. Sadece bir partiden oluşmuş sandık kurulunu teşekkül etmişsiniz. Böyle bir durumda seçim güvenliğinden bahsetmemiz mümkün değil. Bizler KESK’e bağlı sendikalar bu önümüzdeki seçimlerin güvenli bir şekilde, yani bir kişi oyunu iktidar partisine veya başka bir partiye atıyorsa, o oy sandığa girdiği gibi aynı şekilde çıkmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

RIHA

 

#Eğitim #Bir #Sen #üyesi #öğretmenler #AKPye #istiyor

EN SON EKLENENLER