Eğitim Sen kurucularından İlknur Birol İstanbul’dan aday: Her engeli aştık

Eğitim Sen kurucularından İlknur Birol Yeşil Sol Parti’nin İstanbul milletvekilli adaylarından biri. Birol ‘Yoksulluktan kurtulmanın formülü 3’üncü Yol’da’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmalarını büro açılışları, halk ve esnaf buluşmalarıyla sürdürüyor. En kalabalık nüfusa sahip İstanbul’un 39 ilçesinde ise çalışmalar dur durak bilmiyor. Kentin 3 bölgesinde 98 milletvekili adayı ile seçime hazırlanan Yeşil Sol Parti’nin milletvekilli adaylarından biri de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı İlknur Birol.

İlknur Birol kimdir?

Dersimli olan Birol, 1965 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Birol’un, siyasi mücadelesi 1980 askeri darbe sonrası başladı. Öğretmen olan Birol, 1987 yılında emek hareketi içerisinde yer aldı, aynı dönemlerde eğitim emekçilerinin sendikalaşma mücadelesinde de bulundu. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim Sen) kurucularından olan Birol, iki dönem Merkezi Örgütlenme Sekreterliği yaptı.

Tutuklandı

Bu dönemde katıldığı bir mitingde yaptığı konuşmasından dolayı dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a “hakaret ettiği” iddiasıyla tutuklandı ve öğretmenlikten atıldı. 2014-16 yıllarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çalışmalarında yer alan Birol, 2016 yılında mesleği olan öğretmenliğe geri döndü. Emekli olduktan sonra HDP’de aktif olarak yer alan Birol, 2021 yılında HDP İstanbul İl Eşbaşkanlığı’na seçildi.

İstanbul’un 3’üncü bölgesinden aday olan Birol’un iki çocuğu var.

MA’dan Ergin Çağlar İlknur Birol ile seçim çalışmalarını konuştu.

Seçimler kritik bir öneme sahip

14 Mayıs seçimlerinin tarihsel önemine vurgu yapan Birol, AKP’nin 20 yıllık iktidarının ülkeyi, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak büyük bir krize sürüklediğini belirtti. Gelinen aşamada ise sistemin adeta çöktüğünü ifade eden Birol, bundan dolayı 14 Mayıs seçimlerinin halklar için “kritik” bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Birol, “Demokratik Cumhuriyet ihtimalinin kapısının aralanacağı bir seçim olacak. Çünkü faşist ve tekçi bir rejimin toplumu getirdiği hal; birbiriyle kutuplaşmış, yoksullaşmış, savaşın her an halklara dayatılacağı bir sistemle karşı karşıyayız. Bu seçimle toplum kurtulma, değiştirebilme ihtimali var” dedi.

Emekçi halkın haklarını savunmak

Seçimleri ve parlamentoyu bir mücadele alanı olarak gördüklerini belirten Birol, “Milletvekili olarak Meclis’te bulunmanın önemi; birincisi ezilen emekçi halkların haklarını savunmak, korumaya almak ve güvencede tutmaktır. İkincisi, her türlü engele rağmen halktan daha büyük bir güç olmadığını göstermektir. Bizim milletvekili adaylığımız da bütün bu panorama içinde, bunları yerine getirmek için bir temsil arayışıdır” ifadelerini kullandı. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girerek, halklara “3’üncü Yol”u işaret ettiğini belirten Birol, Türkiye’nin geleceğinin 3’üncü Yol ile mümkün olacağını bir kez daha vurguladı.

AKP kalelerini kaybediyor

Aday gösterildiği 3’üncü bölgede AKP’nin bir önceki seçimlerde güçlü bir destek aldığını söyleyen Birol, ancak bu seçimler öncesi AKP’nin ciddi anlamda bir çözülme yaşadığının somut görüldüğünü söyledi. Bölgedeki halkın ciddi bir arayış içerisinde olduğunu belirten Birol, “Seçmen, günlük yaşamda karşı karşıya kaldığı sıkıntılardan dolayı tercihini değiştirmek zorunda kalmış. Bugün iktidar, devletin tüm imkan ve olanaklarının yanında gizli tehditlerini de sunmuş durumda. Yoksul halk, ‘Ya yardımım kesilirse, yardım alamazsam’  tehdit girdabına sürüklenmiş durumda. Ancak bunun bu seçimde pek bir karşılığının olacağını düşünmüyorum. Yani AKP seçmeni gri alanda birikmiş durumda. Bu gri alanda bekleyen seçmenler ‘Tercihimi akılcı mı duygusal mı yapayım?’ diyen seçmenler. Tercihini değiştirme aşamasına gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Engellemelere rağmen

Ana akım medyanın Yeşil Sol Parti’ye uyguladığı ambargoya da değinen Birol, “Tüm engellemelere rağmen kapı kapı dolaşarak neden Yeşil Sol Parti’yi tercih etmeleri gerektiğini anlatmaya devam ediyoruz. Her engeli aştık, seçimlerde iki kat oy alma hedefimizi sürdürüyoruz” diye belirtti.

İSTANBUL

#Eğitim #Sen #kurucularından #İlknur #Birol #İstanbuldan #aday #engeli #aştık

EN SON EKLENENLER