Ensarioğlu ihale vaadiyle iş insanlarından oy istiyor

AKP milletvekili adayı Galip Ensarioğlu’nun, iş insanlarından ihale, yurttaşlardan ise iş vaadiyle oy istediği iddia edildi

Bölgede beklediği karşılığı bulamayan AKP, bir yandan vali ve kayyımları sahaya sürerken, diğer yandan halka ihale ve işe alım vaatlerinde bulunmaya başladı. Aile bireylerinin işe alım vaatleriyle dolandırıcılıkla anılan AKP’nin Amed 1’inci sıra milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da istediği karşılığı bulamayınca yeni vaatlerle harekete geçti.

İhale vaadi

Ensarioğlu’nun kardeşleriyle birlikte iş insanlarıyla yaptığı görüşmelerde, “ihale” vaatleriyle destek istediği öğrenildi. Ensarioğlu’nun, kardeşleriyle birlikte liste belirlediği ve yurttaşlardan da iş vaadiyle oy istediği belirtildi.

Ensarioğlu, daha önce kamu ihalelerini akrabalarına vermekle gündeme gelmişti. Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu da önceki seçimlerde iş vaadiyle gündeme gelmiş, ayrıca kayyım atanan belediyelerde iş vaadiyle halktan aldığı yüklü miktarda paralarla kayıplara karışmıştı.

Ensarioğlu ailesinde yaşananlar

AKP’li Galip Ensarioğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeki Amed’in Peyas Belediyesi’ne kayyum atanması ardından yeğeni Fethi Ensarioğlu’nu belediyeye müdür olarak atadı. Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu da aynı belediyede halkı işe alma vaadiyle çok sayıda kişiden para topladı. Çok sayıda kişinin kayyım belediyelerinde işe girişini sağlayan Ensarioğlu, çok sayıda kişinin parasını da alarak kayıplara karıştı. Kayıplara karışan Cihan Ensarioğlu, kentte dolandırıcılıkla anılmaya başlandı.

Kayyum Ensarioğlu’nu gözaltına aldırdı

Cihan Ensarioğlu, daha sonra kayyum yönetimindeki Amed Büyükşehir Belediyesi’nde işe alımlarla gündeme geldi. 2016 yılında kayyım atanan Amed Büyükşehir Belediyesi’ne AKP’liler yerleştirilmeye başlandı. Cihan Ensarioğlu, vaatlerde bulunduğu yurttaşların işe alımını sağlayamayınca kayyım Cumali Atilla ile karşı karşıya geldi. Ensarioğlu, 2017 yılının 15 Haziran günü Büyükşehir Belediyesi’ne giderek elindeki işe alım listesini kayyımın önüne koydu. Bu talebe karşı çıkan kayyım Cumali Atilla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme sonrası Ensarioğlu’nu gözaltına aldırdı. 2 gün gözaltında tutulan Ensarioğlu, ağabeyi Galip Ensarioğlu’nun girişimleri sonucu AKP’lilerin kente ziyareti sırasında serbest bırakıldı.

İhaleler akrabaya veirldi

Birçok kamu ihalesinde usulsüzlüklerle sık sık gündeme gelen Galip Ensarioğlu, son olarak Elazığ’da Ocak 2020’de meydana gelen ve 41 yurttaşın hayatını kaybettiği deprem sonrası TOKİ tarafından gerçekleştirilen 330 milyon lira değerindeki “deprem konutları” ihalelerin akrabalarına ait olan Ensar Şirketi’ne verilmesiyle gündeme geldi.

Ensarioğlu’nun birçok ihaleyi benzer şekilde akrabalarına ait olan Ensar Şirketi’ne verilmesiyle zaman zaman gündeme geldi.

Kaynak: MA

#Ensarioğlu #ihale #vaadiyle #iş #insanlarından #istiyor

EN SON EKLENENLER