Erdoğan seçim tarihini bu kez net olarak telafuz etti, yeni seçim ‘müjdeleri’ verdi

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu duyurdu ve yeni seçim ‘müjdeleri’ verdi. Erdoğan ayrıca İsveç’e NATO üyeliği ile ilgili ‘destek beklemesin’ dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda seçim tarihini duyurdu. “14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük” diyen Erdoğan, seçim kararının 5’te 3 çoğunlukla Meclis’te alınamaması durumunda, yetkisini kullanacağını belirtti.

Konuşmasında İsveç’te Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gösteren Erdoğan, İsveç’e NATO’ya katılım için destek kapısını kapattı ve “Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO’ya üyelik başvuruları konusunda artık bizden herhangi bir destek bekleyemeyecekleri açıktır” dedi.

Beştepe’de yapılan toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan yine yeni seçim ‘müjdeleri’ açıkladı. Yeni borç düzenlemeleri hakkında “müjde” veren Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Vergi, ceza, faiz gibi başlıklarda da 2 bin lirayı aşmayan borçların da kaldırıldığını duyuran Erdoğan, 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanlarının silindiğini, 10 bine yakın ehliyetin de geri verileceğini açıkladı. Erdoğan düzenlemenin ‘alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, dirft ve aday sürücülük halleri dışındaki’ geçerli olacağını söyledi.

Paris’te bile yok ha!

Erdoğan’ın konuşmasında ayrıca Dün İstanbul Kağıthane’de Havalimanı’na ulaşımı sağlayacak metro açılışına katıldığını hatırlatarak şöyle dedi: “Paris’te bile yok ha! Paris’teki metronun çatısı akıyor. Paris’e gitmeyenler neyin nerede ne olduğundan haberi yok. Belki onlar bu köprülerden geçmiyordur ha o da olabilir. Biz yaptığımız için geçmeyebilirler. Şanlıurfa Adıyaman arasında Nissibi Köprüsü var Bay Kemal, biliyor musun? Oradan da bir geçiver.”

HABER MERKEZİ

#Erdoğan #seçim #tarihini #kez #net #olarak #telafuz #etti #yeni #seçim #müjdeleri #verdi

EN SON EKLENENLER