Erdoğan: Yardımcı doçentlik olayı nedir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversite rektörlerine seslenerek, “Rektörlerimizden de ricam var, YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum, Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Saray’ında İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı’nın açılışında konuştu. “Teröre destek vermek” ile suçlanan Katar’ı savunmaya devam eden Erdoğan, “Üç kardeş ülke, Körfez’de… Nedir bu sıkıntı? Bu hallere neden düştük? Bunlar bizi üzüyor. Biz bu hallere düşmeli miydik? Niye düştük? Birbirimizle oturarak konuşarak çözemez miyiz? Çözüm yollarına gitmeyip etrafımıza birilerini de almak suretiyle herhangi bir kardeşimizi köşeye sıkıştırırsak bu kabul edilebilir bir şey değildir. Biz bunları yapmamalıyız, yakışmıyor. Bizim her zamankinden daha fazla dayanışmaya kardeşliğe ihtiyacımız var” dedi.

Erdoğan, “Kriz, iç savaş, kardeş kavgası ve teslimiyet politikaları bizi birbirimizden uzaklaştırıyor. Ölen kim Müslüman, öldüren kim İslam kimliği altındaki müsveddeler. Böyle bir mantıksızlık, böyle bir akli noktada zayiat olabilir mi? Ama bunları yaşıyoruz. Meşhur Musul Kütüphanesi talan edildi. Bağdat kütüphanesinde yer alan hazine değerindeki kitap ya imha edildi ya çalındı. Bir zamanlar bunları biliyorsunuz Hülagü Han da yapmıştı. İşte biz bunlara dayanamıyoruz” diye konuştu.

MESCİD-İ AKSA MÜDAHALESİ

Erdoğan, İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa’ya dair müdahalesi için de, “Barışın sembolü Kudüs, saldırılar karşısında direnmeye ayakta kalmaya çalışıyor. Müslümanların parçalanmışlığından cesaret alan malum İsrail yönetimi her gün yeni bir uygulamayla İslami karakterini tahribe yelteleniyor. Her fırsatta ülkemizi eleştiri yağmuruna tutanlar mesele Filistin, Kudüs olunca birden sus pus kesiliyorlar. Hiç kimse bizden bıkkınlık derecesinde bu ikiyüzlülüklere daha fazla sessiz kalmamızı bekleyemez. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın onurunun korunması tüm İslam aleminin vazifesidir, görevidir” ifadelerini kullandı.

İsrail’in geri adım attığını belirten Erdoğan, “Memnuniyetimiz söz konusudur. Ama yeterli midir? Değildir. Cuma günü gelen Müslümanlara o kapıların kapanmasına tahammül etmemiz mümkün değildir. Sadece Filistin’de yaşayanların geldiği bir mabet değildir Mescidi Aksa, tüm dünya Müslümanlarının geldiği bir mabettir. Bunun kapısı dünya Müslümanlarına kapatılamaz” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü söyleyen Erdoğan, metal dedektörlerin kaldırılması kararının kendisinin görüşmesi etkili olduğunu iddia etti.

‘YARDIMCI DOÇENTLİK OLAYI NEDİR?’

Erdoğan, üniversite rektörlerine bir çağrı yaparak, şunları söyledi: “Ülkemdeki rektörlerimizden de ricam var, YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum, Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum.”

EN SON EKLENENLER