Erdoğan’dan 32’nci güne giren Efrin açıklaması: Yakında şehir kuşatmasına geçilecek

 “3 saat, 3 gün, bir hafta” süre biçilen ancak bir aydır Efrin sınırından ilerleyemeyen operasyon için AKP Genel Başkanı Erdoğan bu kez de “yakında şehir kuşatmasına geçileceğini” söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Efrin operasyonuna ilişkin, “Yavaş ilerliyor görülebilir ama biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için getirmedik. Biz yaşanılabilir ve güvenli bölge haline getirmek için girmiş bulunuyoruz. Adım attığımız her yerin güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek” dedi.
Erdoğan, “Fırat Kalkanı harekatından sonra orası huzur ve güven ikliminin hakim olduğu yer haline geldi. Afrin’de de aynısı olacaktır. İdlib’de de Münbiç’te de aynısı olacaktır. Ülkemizin varlığından sadece terör örgütleri ve onları destekleyen güçler hoşnutsuzdur” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, uluslararası güçlerle ilişkilere dair de şunları söyledi: “Sahadaki varlığımızı etkin bir şekilde sürdürürken diplomasinin imkanlarını da ihmal etmiyoruz. Verilen sözler geçmişte tutulmamış olsa da muhataplarımızla diyaloğu kesmemeye özen gösterdik. Silah teslimatlarını belgelediğimiz halde pişkinlikle iddialarını sürdürmekten elbette üzüntü duyuyoruz.”
Erdoğan, şöyle devam etti: “Diyalog yollarını kapatmayı da asla düşünmüyoruz. Bu görüşmeler önümüzdeki dönemde de sürecektir. Sahadaki operasyonları da kesintisiz devam ettireceğiz. Suriye meselesinin tüm taraflarıyla kesintisiz iletişim halinde olmaya çalışıyoruz. Dün Putin ve Ruhani ile telefon görüşmem oldu. Sahadaki varlığımızla sözümüzün gücünü birleştirerek en doğrusunu başarmanın çabası içindeyiz… Türkiye çok yönlü bir politika izlemek mecburiyetindedir. Biz güneyimizdeki komşularımızla hala yakın ilişkilere ve bunu gerektirdiği sorumluluklara sahibiz.”

EN SON EKLENENLER