Erdoğan’dan CHP’ye: Yargının verdiği karara saygı duymak zorundasınız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, CHP’nin başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne tepki gösterdi ve “Yargının verdiği karara saygı duymak zorundasınız. Kimse yargıyı baskı altına alamaz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davası kapsamında tutuklanmasının ardından CHP’nin başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne bir tepki daha geldi. Erdoğan, “Yargının verdiği karara saygı duymak zorundasınız. Kimse yargıyı baskı altına alamaz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki ‘adalet’ levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz” dedi.

‘AYNI DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİRLER’

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den örnekler veren Erdoğan, “Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel’in dediği gibi ‘Yollar yürümekle aşınmaz.’ Kimse yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altına almaya çalışanlar aynı durumla karşı karşıya kalabilirler. Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde ‘Ankara’da da yargıçlar varmış’ diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız” dedi.

Erdoğan, MİT TIR’ları davasında tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği hak ihlali kararına yönelik olarak “Karara sadece sessiz kalırım ama kabul etmek durumunda değilim. Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum” demişti.

EN SON EKLENENLER