Erdoğan’dan emekli maaş zammı açıklaması

Erdoğan, emekli maaşı zammı için ‘Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız’ dedi

Memur ve işçi emeklilerinin maaş zammı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamasıyla netliğe kavuştu. Buna göre, işçi emeklisi maaşına dün açıklanan yüzde 19,77, memur emeklisine ise yüzde 17,55 oranında zam yapılacak. Erdoğan, seçim öncesi sözünü verdiği ‘refah payı’ artışı içinse net bir tarih telaffuz etmeyip “Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

Erdoğan’nın ilgili açıklaması şöyle:

“Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Enflasyon farkı dahil seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. EYT meselesini çözüme kavuşturduk. 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşılamış olduk. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalarına başladılar. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.”

HABER MERKEZİ

#Erdoğandan #emekli #maaş #zammı #açıklaması

EN SON EKLENENLER