Erdoğan’dan faiz yorumu: Ben aynı yerdeyim ama..

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz politikasına ilişkin ‘Hazine ve Maliye Bakanımızın adımlarını süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla atmasını kabullendik’ dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan ziyaretleri ardından dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, yeni dönemde ekonomi politikalarıyla asgari ücret ve memur maaşlarındaki zam oranlarına ilişkin soru üzerine “Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de şüphesiz ki ekonomi her zamanki o güçlendirme beklentisini yine aynen devam ettiriyor” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bazı arkadaşlar ‘Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor’ gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanı’mızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası ile atmasını kabullendik, hayırlı olsun dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik.

Anayasa görüşmeleri

Muhalefet partilerinin yeni anayasaya destek verip vermeyeceği yönündeki bir soruyu da Erdoğan, “Masa etrafındakilere bakıp konuşacak olursak vermezler diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

AKP grubunun görevinin, destek vereceklermiş gibi gidip muhalefet partileriyle görüşmek olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımıza ben görevi veririm, arkadaşlarımız grup başkanlarıyla veya başkanvekilleriyle görüşmelerini yaparlar. ‘Böyle bir anayasa değişikliği için ne dersiniz’ diye sorarlar. Eğer böyle bir anayasa değişikliğine ‘Evet’ derlerse biz de muhalefetle niçin anayasa değişikliğine gitmeyelim? Ki bunların içerisinde de en önemli maddemiz ailedir. Aile konusuna biz hassasiyetle eğiliyoruz. İki, Aile ve Gençlik Bankası çok çok önemli. Bu konuyu yine aynı şekilde kendilerine taşırız. Eğer buna olumlu yaklaşırlarsa bununla da ilgili adım atarız. Yani bunların bazıları anayasa değişikliği gerektirir, bazıları ise yasal düzenleme gerektirir. Ve şu anda anayasa değişikliği gerektiren konularda muhalefet bu işe ‘Evet’ der mi sorusunun cevabına gelince, maalesef orada çok çok iyimser değiliz.”

ANKARA

#Erdoğandan #faiz #yorumu #Ben #aynı #yerdeyim #ama.

EN SON EKLENENLER