Erdoğan’dan Gezi tepkisi: Çapulcularla mücadeleyi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi eylemlerinin 4’üncü yıldönümünde, “Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gezi eylemlerinin 4. yıldönümü nedeniyle attığı “Gezi direnişi, 80 sonrası dönemin en demokratik, barışçı ve birleştirici hareketiydi. Haksızlığa karşı susmamayı hatırlatanlara selam olsun!” tweetine tepki gösterdi.

’15 TEMMUZ’DA KAÇAKLARDANSIN’

Erdoğan, “Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz. Bu mücadeleyi vermek Yeşilköy Havalimanı’ndan kaçarak Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine sığınmak mıdır? Zaten 15 Temmuz’da da kaçaklardansın. Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız” İfadelerini kullandı.

‘OHAL DEVAM EDECEK’

Erdoğan, iş dünyasından gelen “OHAL kaldırılsın” talebine de tepki göstererek, “Birileri hâlâ Olağanüstü Hal var diye sızlanıyor. Olağanüstü Hal girişimcilerin yatırımcıların önünü mü kesiyor, yoksa önünü mü açıyor? Eskiden patron fabrikasına giremiyordu. Biz geldik fabrikalarınızın kapısını açtık. OHAL sadece terör için var, terörist olmayan için OHAL yok hükmünde. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadarıyla bu uygulama devam edecek” dedi.

‘FIRAT KALKANI’NA VİRGÜL ATTIK’

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) üç taraftan kuşattığı DAİŞ’in başkentti konumunda olan Rakka operasyonuna da değinen Erdoğan, “Rakka’da şu anda ABD iki terör örgütüyle biri siyasi biri eylem ayağı yani YPG ve PYD ile operasyon yapmak istiyor. ABD’lilere şunu bilmenizi istiyorum dedik, oralardan bize bir saldırı, taciz olacaksa kimseyle bu konuyu görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, dedik. Fırat Kalkanı harekatına bir virgül attık, bunun devamı gelebilir” dedi.

EN SON EKLENENLER