Erdoğan’dan itiraf: Birçok enkaza yetişemedik

Grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde birçok enkaza arama kurtarma ekibi gönderemediklerini itiraf etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında, devletin deprem bölgesine geç geldiği eleştirilerine daha önce “Devlet yoktu diyenleri not alıyoruz” diyerek cevap veren Erdoğan, bugünkü konuşmasında birçok enkaza arama kurtarma ekibi gönderemediklerini itiraf etti.

Mereş depremlerinin ardından iktidarın bölgeye yardımlarından bahseden Erdoğan, “Ancak yıkım öyle büyüktü ki her binaya arama kurtarma ekibi göndersek hepsine yetişebilmemiz mümkün değildi” dedi.
Erdoğan, “Depremde dünyada bugüne kadar görülen en büyük arama-kurtarma ekibini bir araya getirdik. Buna rağmen yıkıntılar altında kalanlar ve yakınları serzenişlerinde sonuna kadar haklıdır” dedi.

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Erdoğan, “Depremin sorumlusu kim? Sorusunu sorabilecek kadar hayattan kopuk birisine ne desek boş” şeklinde konuştu.

ANKARA

#Erdoğandan #itiraf #Birçok #enkaza #yetişemedik

EN SON EKLENENLER