Erzirom’da seçim bürosunun açılışını Hakan Arslan’ın babası yaptı

Serhat’ta seçim çalışmalarına devam eden Yeşil Sol Parti, Erzirom Qereyazî’de hakla buluştu. Buluşmada Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, ‘Biz büyüdük ve onlar kaybedecek’ sözlerini ifade etti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolu üçüncü gününde de halkla buluşmaya devam ediyor. Bugün yapılan buluşmaların ilki, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eşbaşkanı Özlem Gümüştaş ve milletvekillerinin katılımıyla Erzirom’un Qereyazî (Karayazı) ilçesinde gerçekleşti.

Zaferimiz annelerimizin umudu olacak

Kalabalık bir konvoyla Dûtax (Tutak) yolu üzerinde karşılanan heyet, ardından seçim bürosunun önüne geçti. Burada konuşan Mûş milletvekili adayı Sezai Temelli, “14 Mayıs’ta bu faşist iktidarı yıkacağız. Bu iktidar gitmeli ki Sayın Abdullah Öcalan özgür olsun, tutsak arkadaşlarımız özgür olsun” dedi. Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayırdır da, “Sokak sokak, ilçe ilçe bu çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Erzirom halkımız partisini sahiplenmeli ve sahip çıkmalıdır. Bunu yaparsak mutlaka başarırız. Zaferimiz annelerimizin umudu olacak. Halkımızın yolu açık olsun” diye konuştu.

Biz büyüdük onlar kaybedecek

Son olarak söz alan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Biz yeni bir düzeni kurmak için adayız. Bu yolda hep birlikte kazanacağız. Bu seçim aynı zamanda kayyıma, erkek iktidara, bu açlığa mahkum edenlere hesap sorma seçimidir. Bizler tek adam rejiminden çok daha büyüğüz. Biz geleceğiz ve onlar gidecek. AKP kadın ve Kürt düşmanlarıyla ittifak kurmaya çalışıyor. Biz büyüdük ve onlar kaybedecek” ifadelerinde bulundu.

Hakan Arslan’ın babası açılışı yaptı

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışına geçildi. Seçim bürosunun açılışını Amed’in Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları döneminde hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın cenazesini 7 yıl sonra bir torba içerisinde teslim alan baba Ali Rıza Arslan yaptı.

Açılışın ardından heyet, Qereçoban’a doğru yola çıktı. Heyet ardından Mûş’un Gimgim ilçesi ve Mûş merkezde halk buluşmaları gerçekleştirecek.

Ayrıntılar gelecek…..

#Erziromda #seçim #bürosunun #açılışını #Hakan #Arslanın #babası #yaptı

EN SON EKLENENLER