Esenyurt’ta miting gibi büro açılışı: İstanbul’da hedef 20 vekil

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, mitinge dönen Esenyurt büro açılışında kitlenin iktidarı korkuttuğunu ifade ederek ‘Seçime sayılı günler kala tek adam rejimi karşısında en büyük güç sizlersiniz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul İl Örgütü, Esenyurt ilçesinde merkezi seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiriyor. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ile kent milletvekilli adayları açılışa katıldı.

Açılıştan önce halka tanıtılan milletvekilli adayları, kitle tarafından alkışlarla karşılandı. Meydanı dolduran kitle hep bir ağızdan, “Le Amede” şarkısını seslendirdi. Sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Direne direne kazanacağız”, “Patates, soğan, güle güle Erdoğan” sloganlarının atıldığı açılışta, ilk olarak Ferhat Encu konuştu.

‘İstanbul’da hedef 20 vekil’

Kalabalığa işaret eden Encu, iktidara “Gelin bakın size Esenyurt nasıl cevap veriyor” diye seslendi. Encu, “Siz bayrağınızı, sesinizi yükseltiyorsunuz. Onlar baksınlar ve görsünler” dedi. AKP-MHP iktidarına, “Kendinizi kandırmayın, siz özgürlük yürüyüşünün önünü tutamazsınız” diyerek seslenen Encu, “Şimdi önemli bir seçime gidiyoruz. Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, sizi bekliyor. 14 Mayıs’ta sandığa gidelim ve tutuklu olan arkadaşlarımızın şahsında AKP-MHP’ye cevap verelim. AKP iktidarı, Kürtlere karşı savaş ve ölüm siyaseti yürüttü, Abdullah Öcalan şahsında tecrit uyguladı” diye belirtti.

Encu, “Siz kararınızı vermişsiniz. İstanbul’da hedefimizi belirledik. 20 vekil çıkartacağız ve parlamentoya 100 vekil göndereceğiz. Bizi tanımayanlara sandıkta cevap olacağız. İnanın 14 Mayıs’ta büyük cevap vereceğiz” dedi.

Fırtına: Oyları Yeşil Sol’da birleştiriyoruz

“Yeşil Sol Parti bu ülkenin aydınlık yüzü” diyerek sözlerine başlayan milletvekilli adayı Kerem Fırtına,  Demokratik Cumhuriyetin inşası ve halkın taleplerinin yasalarla güvence altına alınabilmesi için en yüksek sayıda milletvekilinin Meclis’e gönderilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yeşil Sol Parti’ye mesafeli olan yurttaşların ikna edilmesi gerektiğini vurgulayan Fırtına, bir oyun bile riske atılmaması gerektiği noktasında uyarılarda bulundu. Fırtına, “Biz ‘En az yüz vekil’ dedik ama bunun üzerine çıkmak size bağlı. Hiçbir oyu riske atma şansımız yok. Fakat çok daha fazlasıyla Meclis’e girebileceğimize eminim. Bütün oyları Yeşil Sol’da birleştiriyoruz. Yeşil Sol Parti’yle girdiğim bu yolda sizleri hayal kırıklığına uğratmayacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

‘Tek adam rejimi karşısında en büyük güç sizlersiniz’

Açılışta konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, alanda oluşan coşkunun Kürt halkının bir kazanımı olduğunu belirterek, açılışı mitinge çeviren kitlenin iktidarı korkuttuğunu ifade etti. Uçar, “Sizin sesinizle Esenyurt’u demokrasinin yolu yapacağız. Oylar sadece parti belirlemeyecek. Yok sayıldığımız 100 yıldan sonra kadınların, Alevilerin, gençlerin nasıl bir yüzyıl yaşayacağını belirleyecek. Seçime sayılı günler kala tek adam rejimi karşısında en büyük güç sizlersiniz. Parti olarak adımız yeni olabilir ama arkamızda Kürt halkının demokrasi kazanımıyla, kadınların, gençlerin, Alevilerin ve tüm ötekileştirilenlerin emanet ettiği mirasla geliyoruz. Bu seçimin kendisi tek adamın yarattığı şiddet için bir hesap sorma zamanı” şeklinde konuştu.

Tecrit vurgusu

Kobanê Davası’nda tutuklu bulunan siyasetçilerin duruşmada söylediği “HDP’li seçilmişler olarak iktidara karşı veremeyecek hesabımız yok. Halklar da 14 Mayıs’ta hesap sormaya geliyor” sözlerini hatırlatan Uçar’ın, “Hesap sormaya var mısınız?” sorusu karşısında, kitle hep bir ağızdan, “Evet” diye haykırdı. Erdoğan’ın Amed’de, “Yeni yüzyılı Kürtlerle inşa edeceğiz” sözlerini hatırlatan Uçar, “Bu iktidarla Kürtlerin, kadınların, AYM kararına rağmen alanları gasp edilen Cumartesi Annelerinin kuracağı yeni bir yüzyıl yok.  Bizler Kürtler, kadınlar, gençlerle yeni yüzyılı kuracağız” dedi.

Uçar, “Tek adamın sözcüleri ‘Devlet hukuk devletidir’ diyor. Biz bu iktidarı Sayın Öcalan’a kendi yasalarını çiğneyerek uyguladıkları tecritten biliyoruz. Sizin hukukunuz, yok zulmünüz var. Bu yüzden 14 Mayıs’ta gitmek zorundasınız. Kürdistan’da da halkımız çok coşkulu ve ‘Sandıkta iktidarı göndereceğiz’ diyor” ifadelerini kullandı. Uçar’ın, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi hatırlatması üzerine kitle büyük bir coşkuyla, “Biji serok Apo” sloganları attı.

Kazanacak olan bizleriz 

İktidarın Türkiye halklarına reva gördüğü sistemi kabul etmediklerini söyleyen Uçar, halkların kazanacağını söyledi. Uçar, “Bugün burada kadınların direnişi var. Bütün zorluklara rağmen mücadele eden kadınları selamlıyoruz. Bizleri evlere hapsetmeye çalışan, kadınları yoksullaştıran iktidara karşı en büyük direnişi kadınlar sergiledi. Kurdistani bir slogan olan ‘Jin jiyan azadî’şimdi dünyada yankılanıyor. Bu bizim başarımızdır. ‘Jin jiyan azadî’, Gülistan Doku’nun gülüşü, Deniz Poyraz’ın inancı, Nagihan Akarsel’in kalemi. O yüzden bu mücadele kazanacak. Yeşil Sol Parti’nin Meclis’te güçlü olması demek bize dayatılan erkek adalete karşı gerçek adaleti tesis etmek demek. O yüzden sandığa gidiyoruz ve tek adres Yeşil Sol Parti’ye oyumuzu veriyoruz. Bizi yok sayanlara, inkar edenlere karşı kurucu olmaya geliyoruz. Umutluyuz, beraberiz, yine biz, yine özgürlük, yine başarı. Hiçbir engelimiz yok kazanacak olan bizleriz” diyerek, halka seslendi.

Kalabalıktan kaynaklı büro önünde değil aracın üzerinde kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Açılış halkın coşkuyla çektiği halaylar, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

 

#Esenyurtta #miting #gibi #büro #açılışı #İstanbulda #hedef #vekil

EN SON EKLENENLER