ESP: AKP stratejik birliğimizi istemiyor

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik başlatılan siyasi soykırım operasyonları bileşenlere yönelik gözaltı ve tutuklama furyası ile sürüyor. HDP bileşenlerinden Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Genel Başkan Sultan Ulusoy’un ardından göreve gelen Çiçek Otlu da tutuklandı. ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, baskı ve tutuklamara ilişkin yaptığı değerlendirmede, AKP’nin 7 Haziran sürecini ‘kendine yediremeğini’ ve bu nenelde ‘ezme politikası’ uyguladığını ifade etti.

Yönetememe krizi

Baskıların sadece HDP’ye değil tüm toplumsal muhalefete yapıldığını söyleyen Çelebi, “HDP’ye yönelik yapılan saldırıları biz kendimizden bağımsız görmüyoruz. Çünkü, iç içe giden bir mücadele var” dedi. Kürdistan’da ve Türkiye’nin batısında taleplerini dile getirenlere yönelik farklı yöntemler ile müdahale edildiğine işaret eden Çelebi, ‘bu saldırganlık kendisini yönetememe krizidir’ yorumunu yaptı.

Hukuk ve Meclis’in hiç bir şekilde işlemediğinin altını çizen Çelebi, ‘ESP’nin Kürt Özgürlük Hareketi ile kurduğu ittifakın AKP’yi rahatsız ettiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Kürt halkının mücadelesi yalnızlaştırılmaya çalışıyor, batıdan soyutlanmaya çalışıyor. Stratejik birliği ve ittifakı istemiyorlar. Bunun için de partimiz hedef tahtasına oturmuş durumda.”

EN SON EKLENENLER