Eyyübiye’de miting gibi büro açılışı: Birlikte değiştireceğiz

Eyyübiye’de Yeşil Sol Parti seçim irtibat büro açılışında konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ferit Şenyaşar, ‘Birlikte değiştireceğiz. Birlikte kazanacağız’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Riha’nın (Urfa) merkez Eyyübiye ilçesinde binlerin katılımıyla seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkaların Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı.

Birlikte değiştireceğiz

Açılışta ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ferit Şenyaşar, halkın 14 Mayıs’ta sandıklara ve iradelerinin sahip çıkarak adaleti getireceklerini söyledi. Adaletin aynı zamanda siyasi tutsaklar için de geleceğini vurgulayan Şenyaşar, “Birlikte değiştireceğiz. Birlikte kazanacağız” dedi.

Tecritle beraber AKP’yi sandığa gömeceğiz

Ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı Ahmet Atış, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 25 aydır kimseyle görüştürülmemesine değinerek, “25 aydır tamamıyla keyfi ve hiçbir hukuki gerekçesi olmayan nedenlerle ağır bir tecrit uygulanıyor. Bu tecritle beraber AKP’yi sandığa gömeceğiz” diye konuştu.

Son olarak konuşan HDP Riha Milletvekili Nusrettin Maçin de, “Bu kirli ve savaş politikalarınızı topraklarımızdan atacağız. Kendi kimliğimizle, dilimizle, kültür-sanatımızla onurlu bir yaşam sürdürüleceğiz”dedi.

Program konuşmalarının ardından büro açılışıyla sonlandı.

RIHA

#Eyyübiyede #miting #gibi #büro #açılışı #Birlikte #değiştireceğiz

EN SON EKLENENLER