Fail müebbetten aklanmaya gidiyor!

Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenciyken 12 Mayıs 2010 yılında 21 yaşındayken polis kurşunu ile katledilen Şerzan Kurt davasında polis Gültekin Şahin hakkında Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 2 yıl önce verdiği kararını bozdu.

Yargıtay 1. Daire, 2014 yılındaki ilk bozma kararında Kurt’u öldüren polis Gültekin Şahin’e “tahrik altında kasten öldürme” suçundan ceza verilmesini istemiş, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi de, polise 16 yıl ceza vermişti. Geçen sürede tüm üyeleri değişen 1. Daire, bu kez polise “ağırlaştırılmış yaralama” suçundan ve daha az ceza istedi. Dosya bu haliyle Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderildi.

‘Davanın takipçisiyiz’

Baba Ömer Kurt, olayın yaşandığı dönemde hükümetin yürüttüğü politikalar nedeniyle batı illerinde Kürt öğrencilere saldırıların başladığını hatırlattı. Mahkeme heyetinin ilk kararında polise ödül gibi 8 yıl ceza verdiğini söyleyen baba Kurt, “Bugün ise tüm üyeleri değişen daire cezayı çok bularak ‘ağırlaştırılmış yaralama’ kararı verilmesini ve daha az ceza verilmesini istedi. Avukatımızla karara itiraz ettik” dedi. Genel Kurul’un vereceği kararın ardından AYM ve ardından AİHM’in yollarını deneyeceklerini aktaran Kurt, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Mahmut Ruvanas- Sonya Bayık/ Êlih -dihaber

EN SON EKLENENLER