Fikri Sağlar: Katar’a asker gönderenlere karşı mücadele etmeliyiz

Türkiye’nin Katar’a asker gönderilmesini eleştiren Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Teröre, şiddete destek vermek için Katar’a asker gönderenlere karşı mücadele etmek, işkenceyi, ölümü reva görenlere karşı mücadele ederek hayır diyeceğiz” dedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Olağanüstü Hal (OHAL) ile Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) kaldırılması talebiyle Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. “OHAL, KHK ve ihraçlara Hayır! İşimizi geri istiyoruz”, “Nuriye Gülen ve Semih Özakça serbest bırakılsın” pankartlarının açıldığı eylemde, “İnadına barış inadına özgürlük”, “ İşimizi geri istiyoruz” sloganları atılırken, açıklamaya CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘EMEKÇİLER ‘SİVİL ÖLÜLERE’ DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR’

Oturma eyleminin yapıldığı açıklamada konuşan KESK Şube Platformu Sözcüsü Canan Solak, OHAL ve KHK neticesinde 100 binin üzerinde kamu çalışanının işinden atıldığını ve işten atılan kamu emekçilerinin aileleriyle birlikte zor koşullara mahkûm edildiğini yine bugüne kadar 37 kişinin intihara sürüklendiğini dile getirdi. Solak, “Savunma hakları ellerinden alınarak haklarında hiçbir somut ve hukuki delil ileri sürülmeden tamamen keyfi ve hukuksuz biçimde ihraç edilen emekçiler, ‘Sivil ölülere’ dönüştürülmek istenmiştir” dedi. OHAL kapsamında ifade özgürlüğü, toplantı ve basın açıklamalarının engellendiğini hatta işlerini geri isteyen ve bunun için “İşimi geri istiyorum” diyerek açlık grevi yapanların gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlatan Solak, bu tür bir eyleme kalkışan insanların hakkını aramak için bundan daha ileri bir mücadele yönteminin olamayacağını ifade etti.

“Kendi iktidarlarında insanların ölmemesi için ‘OHAL’i biz kaldırdık’ diyerek gurur duyan AKP hükümetinin halkları ne hale getirdiğinin resmidir tüm bu olan bitenler” diyen Solak, “İnsanlar AKP politikalarıyla ölümü göze alarak açlığa yatıyor. Ama iktidar hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor” dedi.

‘MİLYONLARIN SESSİZ EYLEM BİÇİMİDİR’

Ardından söz alan Milletvekili Fikri Sağlar, OHAL ile beraber Türkiye’nin bir hukuk devleti olmaktan çıktığını dile getirerek, ülkede demokrasi kurumlarının ve demokrasi kurallarının askıya alındığını hatırlattı. Ülkede tek adam anlayışının her gün her yeri sardığını ve ülkenin bir dikta anlayışı ile yönetildiğini ifade eden Sağlar, şunları söyledi: “Bu duruma dur diyebilmek için ancak demokrasiye, insan haklarına, özgürlüğe, eşitliğe, Cumhuriyete ve dili, kimliği ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin daha fazla mücadele edebilmesi gerekir.” Sağlar, OHAL’in kaldırılması için alanlara çıkan insanların geleceklerini kurtarmak için biraraya geldiğini ve İşlerini geri istedikleri için açlık grevine giren Nuriye Gülen ile Semih Özakça’nın eylemlerinin “Milyonların sessiz eylem biçimidir” dedi.

2019 yılına kadar demokrasi için mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Sağlar, şöyle devam etti: “Şimdi hepimiz nerede olursak olalım, ne düşünürsek düşünelim hepimiz Kürdü, Türkü, Ailevisi hepimiz insanlık dışı faaliyet gösterenlere, OHAL’in kaldırılması için mücadele etmemiz gerekir. Teröre şiddete destek vermek için Katara asker gönderenlere karşı mücadele etmek için, işkenceyi, ölümü reva görenlere karşı mücadele ederek ‘hayır’ diyeceğiz” dedi.

EN SON EKLENENLER