Garo Paylan’dan YSK’ye çağrı: Adres kayıt süresi uzatılsın

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, YSK’ye adres kayıtlarının yenilemesi için 17 Mart’a kadar verdiği süreyi, depremzedelerin oy kullanabilmesini sağlamak amacıyla uzatma çağrısı yaptı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladıktan sonra Mereş merkezli yaşanan depremden dolayı bir çok depremzede başka illere göç etmek zorunda kaldı . HDP Amed Milletvekili Garo Paylan, bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, YSK’nin depremzedelere adres bildirmeleri için 17 Mart’a kadar süre verdiğini, ancak birçok depremzedenin yarın dolacak bu süreden haberinin olmadığını belirtti. Paylan, YSK’den, adres kaydı için verdiği süreyi en az 10 gün daha uzatmasını istedi.

Milyonlarca depremzede göç etti

Paylan yaptığı açıklamada,”Tarihi bir seçime doğru gidiyoruz ve seçimlere 60 gün var. 10 ili ve 15 milyon yurttaşımızı etkileyen bir felaket yaşadık. Bu felaket nedeniyle çok sayıda yurttaşımızı kaybettik ve milyonlarca yurttaşımız deprem bölgesinden göç etti. Yine milyonlarca yurttaşımız, yaşadıkları illerde kendi evlerinde yaşayamıyor. Köylerinde, başka bir akrabasının evinde, çadır kentlerde veya konteyner kentlerde kalıyor” dedi.

Depremzedelerin oy kullanmasının önemli olduğunu  belirten Paylan, “bu tarihi seçimde deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın da oy vermesi çok önemli. Türkiye’nin kaderine karar vermesi çok hayati ve önemli değerde” olduğunu belirtti. Paylan “Yurttaşlarımıza, yeni kayıtlarını bildirmeleri için 17 Mart gece yarısına kadar süre verildi. Yalnızca yarın gece yarısına kadar bir süre var. Bu durumdan hâlâ milyonlarca yurttaşımızın haberi yok. Çünkü yeterince bilgilendirilmedi, kamu spotları yayınlanmadı ve bu yurttaşlarımızın kaldıkları yerlerde bu bilgilendirmeler yapılmadı. Onlara teknik destek de verilmedi” dedi.

Tarih uzatılmalı

Bir çok yurttaşın telefon, internet ve bilgisayarının olmadığını söyleyen Paylan, “Ey depremzedeler, e-Devlet’e girin, e-Devlet’e girmezseniz  Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurunuzu yapmazsanız oy kullanamayacaksınız’ diyorsunuz. Bu kabul edilemez. Bununla ilgili mutlaka gerekli tedbirlerin alınması lazım. 17 Mart tarihinin mutlaka uzatılması lazım” diyerek çağrıda bulundu.

Paylan, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, açıklamasını yapıyor, ‘14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmek için 17 Mart saat 23:59’a kadar başvurmak yapmak zorundasın” açıklamasına tepki gösterdi.

ANKARA

#Garo #Paylandan #YSKye #çağrı #Adres #kayıt #süresi #uzatılsın

EN SON EKLENENLER