Gelecek Partisi kurucu üyelerinden 11 istifa

Gelecek Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Bayram Zilan başta olmak üzere Gelecek Partisi kurucu yöneticilerinden 11 kişi istifa etti

Gelecek Partisi’nde Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Başdanışmanı Bayram Zilan başta olmak üzere Parti kurucuları Hasan Taşkın, Şükrü Kırboğa, Alper Kürşat Giray, Fidan Strate, Mustafa Öztürk, Sadullah Kavak, Abdullah Teber, Veysi Akay, Sait Şaşmaz, Cesim Gökçe olmak üzere 11 kişi istifa etti.

Zilan sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifayı duyururken, metinde, partinin kurulduğu günden bu yana ilkelerini yok saydığına dikkat çekildi.

Ortak açıklama

11 ismin ortak açıklamasında, Gelecek Partisi’nin liyakat ve ehliyeti yok saydığına işaret edilerek şunları kaydedildi: “Gayemiz temiz bir siyaset, ahlaklı ve onurlu bir yaşam, huzur ve refah dolu bir Türkiye’dir. Üzülerek belirtmeliyiz ki Gelecek Partisi bu hedeflerden sapmıştır. Her kesime seslenmeye çalışırken ideolojisi ve tabanı olmayan bir parti haline dönüşmüştür. Enstrümanı bol ama yönetici kademesinde herkesin ayrı telden çaldığı, melodi yerine kakofoni olduğu, seçmenlerin kulaklarını tırmalayan bir parti haline gelmiştir. Ortaya koyduğu ‘orta yolcu’ söylemle Türkiye’nin kronik sorunlarını çözüm adresi olma şansını kaybetmiştir.”

HABER MERKEZİ

#Gelecek #Partisi #kurucu #üyelerinden #istifa

EN SON EKLENENLER