Gençlik Meclis’inden seçim kampanyası

Yaptıkları gençlik konferanslarına dair bilgi veren HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, seçimlere vurgu yaparak, ikametgahları farklı şehirde olan gençler için kampanya başlatacaklarını belirtti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi geçtiğimiz ay birçok kentte konferans düzenledi. Gerçekleştirilen konferansları değerlendirecek olan Gençlik Meclisi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı eylem etkinlik programı ve aynı zamanda 2023 seçimlerini de ele alarak yol haritası çıkaracak.

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ da parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek gençlik çalışmalarına dair bilgi verdi.

Seçimlerde gençler belirleyici

İstanbul, Amed, Mersin, İzmir, Riah (Urfa) Urfa ve Mûş’ta yaptıkları gençlik konferansları ışığında yol haritası tartışacaklarını belirten Dağ, ülkede genç yoksulluğun ve işsizliğin derinleştiğini söyledi.

Dağ, “İmralı tecrit kırılmadan genç işsizliğin bitmeyeceğini, yoksulluğun ortadan kalkmayacağının, açlığa yoksulluğa mahkum olacağımızı, üzerimizde derinleşen özel savaş politikaları baskı ve tutuklamayla karşı karşıya kalacağımızın tespitlerini yaptık. Yaklaşan seçimlerde, gençlerin ne kadar büyük rol oynayacağını biliyor ve görüyoruz” dedi.

Hep birlikte inşa edeceğiz

2023 seçimlerinin değiştiren gücünün gençler ve kadınlar olduğunu vurgulayan Dağ, “HDP gençlik meclisi olarak, Emek ve Özgürlük İttifakında yer alan gençler olarak, şunun sözünü veriyoruz ki; ne olursa olsun AKP MHP ittifakını yeneceğiz, gençliğin söz sahibi olduğu, gençliğin özne olduğu bir yönetimi hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gençler için kampanya

Seçimler için kapmayna başlatacakları bilgisini de veren Dağ, devamında şunları dile getirdi: “AKP ve MHP ittifakı tarafından seçimin erkene alınmasıyla gençleri sandıktan uzak tutmaya çalıştığını biliyoruz. Biz de tüm gençlere, öğrenci gençliğe, işçi gençliğe şu çağrı yapıyoruz: İkametgahlarını bulunduğunuz kentlere alın, tüm il ilçe örgütlerimiz, gençlik meclislerimiz tüm gençlere yardımcı olarak, ikametgahların yaşadıkları kentlere alınması için hazırdır. Yakın tarihte bu konuda kampanya başlatacağız. İkametgahını ya seçimi karşılayacağı kentte almak isteyen tüm gençler il ve ilçe örgütleri ile iletişime geçerek gerekli yardımı alabilir. Elbette sadece oy kullanmakla sadece iradesini beyan etmekle bitmiyor bizim Bizler faşizme kaybettirecek olan gençleriz. ”

Zafere kadar mücadele

“Kübalı gençler faşizme karşı direnirken ‘zafere kadar daima’ sloganı ile alanlardaydı. Bizlerde AKP-MHP faşizmine karşı demokratik siyasette ısrarcı olan ve mücadele eden gençler olarak faşizme karşı zafere kadar daima mücadele edeceğimizi belirtiyoruz” sözleri ile konuşmasına devam eden Dağ, “Gençler, özgür bir yaşam için seçimlere doğru giderken, örgütlülüğünü büyütüyor. Biz bu örgütlülüğümüzün açığa çıkaracağız güç ile AKP ve MHP faşizmini yeneceğimizi biliyoruz. AKP ve MHP faşizmi kaybetti kaydediyor, kaybetmeye mahkum” diye belirtti.

Gençlerin yönetimini kuruyoruz

Dağ son olarak, “Çok bedel verdik, çok mücadele ettik, çok direndik ve yolun sonuna geliyoruz. Fazla değil, bir kaç ay sonra AKP-MHP faşizmini yeniyoruz ve gençlerin yönetimini kuruyoruz. Buradan faşist AKP-MHP hükümetine sesleniyoruz, korkuyorsunuz biliyoruz ama korkun” diyerek, “AKP MHP iktidarını yenip, faşizme kaybettirip, demokratik bir cumhuriyeti hep beraber kuracağız” dedi. Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

ANKARA

#Gençlik #Meclisinden #seçim #kampanyası

EN SON EKLENENLER