George Aslan’dan yurt dışı seçmenine ‘oy kullan’ çağrısı

Mêrdîn’de Yeşil Sol Parti milletvekili seçilen Süryani George Aslan, bu topraklarda bir değişime ihtiyaç olduğunu söyleyerek yurt dışındaki seçmenlere ‘oy kullan’ çağrısı yaptı

Siyasi faaliyetlerinden kaynaklı sürgün gittiği Avrupa ülkelerinde uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Süryani George Aslan, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) Mêrdîn’de milletvekili seçildi. Aslan, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenlere, Kürtçe, Türkçe ve Süryanice “sandığa gitme” çağrısı yaptı.

‘Artık yeter demeliyiz’

28 Mayıs’ta iktidarı evlerine göndereceklerini belirten Aslan, “Halkımız, 14 Mayıs’ta büyük bir coşku ile sandık başına gitti. 28 Mayıs’ta da değişim için sandık başında olmalarını bekliyoruz. 21 yıldır diktatör bir yönetim bu ülkeyi yönetiyor. Eğer değişiklik istiyorsak bunları evlerine göndermeliyiz. 21 yıldır operasyon ve saldırılar dışında halkımıza bir şey vermediler. ‘Artık yeter’ demeliyiz. Ekonomi, siyaset ve Kürt sorununun çözümünde 21 yıldır operasyon yapmanın ötesine geçmediler. Halkımız için bir şey yapmadılar” diye konuştu.

‘Değişimin olması gerekiyor’

“İktidara geldiği günlerde dolar 1-5 TL iken bugün 20 TL’ye yükselmiş durumda” diyen Aslan, “Bunların tamamı emekçilerin, işçilerin ve halkların cebinden gidiyor. Bu nedenle bir değişimin olması gerekiyor” diye kaydetti.

Aslan, yurt dışındaki seçmenlere de şu çağrıda bulundu: “Kürt, Türk, Asuri-Süryaniler başta olmak üzere herkes oyunu kullansın. Yurt dışı seçmenler için 24 Mayıs’a kadar süre var. 24 Mayıs’a kadar oylarını kullanmaları gerekiyor. Nerede yaşıyorsanız yaşayın; bu topraklar için bir değişime ihtiyaç var. Bu nedenle sandık başına gitmelisiniz.”

MÊRDÎN

#George #Aslandan #yurt #dışı #seçmenine #kullan #çağrısı

EN SON EKLENENLER