Gözaltındaki Bayındır: Kürt halkına kimse boğun eğdiremez

Amed’te yapılan operasyonla gözaltına alınan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, avukatları aracılığıyla ‘Kürt halkına kimse boğun eğdiremez’ mesajı gönderdi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile 9 kentte Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) başlatılan operasyon aralarında DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır’ın da olduğu çok sayıda DBP’li gözaltına alındı.

Her yerde mücadele edeceğiz

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan ve avukatlarıyla görüşen Bayındır, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi. Yapılan arama ve gözaltıların hukuksuz olduğunu kaydeden Bayındır, “Bu durum uzun zamandır devreye konulan konseptin bir parçasıdır. Seçime yaklaşırken kaybeden iktidar, siyasi soykırım operasyonlarını devreye koymuştur. AKP’nin bugüne kadar ortaya koyduğu pratikten de ortaya çıkaracağımız durum budur. Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Tüm halkımıza selamlarımız gönderiyoruz. Bizler içeride de olsak, mücadele devam edecektir. Dışarıdaki arkadaşlarımız mücadeleyi devam ettirecektir. Kürt halkına kimse boğun eğdiremez” dedi.

Aramalar 7 saat sürdü

Sabah saatlerinde DBP Genel Merkez Amed İrtibat Bürosu ve DBP İl Örgütü binasına yapılan baskınlarda, aramalar 7 saat sürdü. Polisler, aramanın sonunda bürodaki harddisk, diz üstü bilgisayar, parti üye formları ve arşive el koyarken, parti binasında bulunan gazete ve dergi arşivlerine de el konulduğu belirtildi.

AMED

#Gözaltındaki #Bayındır #Kürt #halkına #kimse #boğun #eğdiremez

EN SON EKLENENLER