Gülten Kışanak’a ablasının cenazesinden sonra işkence gibi eziyet; HDP’den sert tepki

PİRHA-9 Ağustos’ta ablasının cenazesi için Elazığ’a getirilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın, cenaze sonrası kendisine büyük eziyet edildiği ortaya çıktı. Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, cenazeden sonra Kışanak’ın yanında gecelemek için hiçbir eşya ve kullandığı ilaçları olmadan, Elazığ Hapishanesi’nde geceyi ‘depo gibi, oldukça kirli bir yerde’ geçirdiğini söyledi.

Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 9 Ağustos’ta ablasının cenazesi için izin verilen ve Elazığ’a getirilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın cenaze sonrası uğradığı muameleye ilişkin bir paylaşım yaptı.

Karaca, Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi’nde tutulan Kışanak’ın cenaze sonrası tutulduğu Kandıra Hapishanesi yerine kendisine bilgi verilmeden Elazığ Hapishanesi’ne götürüldüğünü söyledi.

KIŞANAK HABERİ OLMADAN ELAZIĞ HAPİSHANESİ’NE GÖTÜRÜLMÜŞ!

Karaca, yaptığı paylaşımda ablasının cenazesinden sonra Kışanak’ın yanında gecelemek için hiçbir eşya ve kullandığı ilaçları olmadan, habersiz bir biçimde Elazığ Hapishanesi’ne götürüldüğünü ve geceyi ‘depo gibi, oldukça kirli bir yerde’ geçirdiğini söyledi.

Kışanak’ın sabah saatlerinde yetkili biriyle görüşme talebine yanıt verilmediğini aktaran Karaca, Kışanak avukatıyla görüşmek istediğini belirtince kendisine “Sorumlu biz değiliz, sizi buraya getiren jandarmalar, birazdan zaten gelir onlar” cevabının verildiğini belirtti.

KIŞANAK’IN ELİNE AKŞAM YEMEĞİ DİYE BİR POŞET VERİLMİŞ!

Kışanak’ın ısrarı üzerine ailesine nerede olduğu bilgisinin iletildiğini söyleyen Karaca, ailenin yönlendirmesiyle hapishaneye giden Kışanak’ın avukatlarının cezaevi girişinde “Kışanak hükümlü, hükümlüler öğle arasında ziyaret edilemez” diyerek bekletildiğini aktardı. Kışanak’ın avukatlarıyla görüşmesi başlar başlamaz jandarma tarafından ‘alındığını’ dile getiren Karaca, Kışanak’a yola çıkarken de eline bir yemek poşeti tutuşturulup, ‘Akşam yemeği verilmiştir’ içerikli bir belge imzalattırılmak istendiğini aktardı.

Karaca’nın aktardığına göre, Elazığ Hapishanesinden çıkan Kışanak, Elazığ Havaalanı’na gitmeyi beklerken 7 saatlik bir yolculukla önce Sivas’a, sonra Kocaeli’nde bulunan Kandıra Hapishanesi’ne götürüldü. Kışanak, bu yolculuğun ardından saat 03.00’te Kandıra Hapishanesi’ne vardı.

“ADALET BAKANINDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Kışanak’ın uğradığı muameleye tepki gösteren Karaca, “Bu korkunç muamele hiçbir mahkuma reva görülemez. Hele de taziyesi olan, acısı büyük olan seçilmiş bir siyasetçiye, adeta işkence etmek için böyle bir eziyetin uygulanması hem insanlık dışı hem hukuksuz. Bu konuda Adalet Bakanlığı’ndan bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP’DEN SERT TEPKİ: BU EZİYET İNSANLIKTAN ÇIKMA HALİDİR!

HDP Genel Merkezi ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Ablasını kaybeden yoldaşımız Gültan Kışanak cenaze sonrasında yanında ilaçları olmadan Elazığ Cezaevinde depo gibi bir yerde tutulmuş, yol masrafları karşılanmasına rağmen hava yoluyla dönüşüne izin verilmemiş ve saatlerce ring aracında yolculuğa zorlanmıştır. Kışanak’a yaşatılan bu muamele Kürt halkının mücadelesine duyulan kinin, intikam duygusunun açık göstergesidir. Acılı bir insana yaşatılan bu eziyet insanlıktan çıkma halidir. Bu yapılanları asla unutmayacağız!”

(HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER