Günay’dan Yargıtay savcısına: Dilekçesi iktidarın grup toplantısı metni gibi

Partisnin haftalık basın toplantısında HDP’nin hazine yardımının kesilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ebru Günay, Yargıtay Başsavcısı’nın AYM’ye sunduğu talep dilekçesine ‘iktidarın gurup toplantısının bir metni gibi’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısını düzenliyor. Günay, gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulunuyor.

Günay konuşmasına yargı eliyle yaşanan haksızlıkları hatırlatarak başladı. Partisi hakkında kapatma davası hakkında konuşan Günay, davanın baştan sona hukuksuzca yürütüldüğünü ifade etti.

HDP hesaplarına bloke konmasını da değerlendiren Günay, süreçte anayasa ihlali yapıldığını ve ‘meselenin hukuksal değil siyasi’ olduğunu belirtti.

Günay, kararın sarayın karanlık dehlizlerinde alındığını ve savcının talep dilekçesinin bir örneği görmedik diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Bu talep dilekçesinin savcılık elinden çıkmış olmasını düşünmek sadece saflıktır. İddia değil ithamlarda bulunuyor. Dilekçeyi okurken hukuki bir metin değil iktidarın grup toplantısının metninin okuyor gibi oldum.”

Sanki Bahçeli konuşuyor

Yargıtay Başsavıcı Bekir Şahin’in sözlü mütalaasından sonra basına verdiği demeci hatırlatan Günay, “Öyle bir konuşuyor ki konuşan sanki savcı değil de iktidarın sözcüsü Devlet Bahçeli. Bu savcı taraflıdır, talimat almıştır ve görevini kötüye kullanmıştır. Kendisine tavsiyem yeniden hukuk fakültesine kayıt yaptırsın ve hukuku yeniden öğrensin” dedi

Ayrıntılar geliyor…

#Günaydan #Yargıtay #savcısına #Dilekçesi #iktidarın #grup #toplantısı #metni #gibi

EN SON EKLENENLER