Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için Meclis’te görüşme yapılıyor

HDP’li Semra Güzel’in yasama faaliyetlerine katılmadığı gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülmesine dair karar bugün Genel Kurul’da görüşülmeye başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tutuklu Milletvekili Semra Güzel’in yasama faaliyetlerine katılmadığı nedeniyle vekilliğinin düşürülmesi yönünde oluşturulan Hazırlık Komisyonu, 8 Kasım’da yaptığı toplantıda tavsiye kararını açıklayarak, vekilliğin düşürülmesi kararı aldı.

Komisyonun kararı Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda görüşüldü. Oy çokluğu ile Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesine karar verildi. Karma Komisyon, aldığı karara ilişkin raporunu Meclis Genel Kuruluna havale etti.

Meclis Genel Kurul’da Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi bugün görüşülmeye başladı. Verilecek karar öncesi savunma yapan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Sağlık mazereti nedeniyle bir daha Meclis’e gelmeyen ve hiçbir mazereti olmadığı halde yemin töreninden sonra bir daha Meclis kürsüsünü kullanmayan milletvekillerinin olduğunu dile getiren Tiryaki, “Semra Güzel’in vekilliği, hepimizin vicdanını yaralaması gereken bir gerekçeyle, devamsızlık nedeniyle düşürülmek isteniyor” dedi.

Linç kampanyası

Söz konusu fotoğrafların yayımlanmasıyla birlikte olağan bir Meclis Komisyonu çalışması olarak nitelendirilemeyecek bir süreç işletildiğini aktaran Tiryaki, şöyle devam etti:

“Bundan yedi yılı aşkın bir süre önce, 2014 yılında ve “Çözüm Süreci” olarak adlandırılan bir süreçte çekildiği belirtilen, 2017 yılından beridir güvenlik birimlerinin ve Cumhuriyet Savcılıklarının elinde olan fotoğrafların basına servis edilmesi ve 8 Ocak 2022 günü akşam saat 19.47’de fotoğrafların yayımlanmasıyla, Semra Güzel hakkında aralarında AKP ve MHP’li milletvekillerinin ve hükümet üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi tarafından bir linç kampanyası başlatıldı, Semra Güzel hedef gösterildi, lekelenmeme hakkı ihlal edildi. Hazırlık Komisyonu Başkanı taleplerimin ikisini da reddetti. Çünkü amaç gerçeğin araştırılması değildi. Halbuki Meclis’e gönderilen fezlekenin ekinde yalnız basına servis edilen fotoğraflar yoktu. Semra Güzel ve Volkan Bora’nın henüz 18, 20’li yaşlarda Şanlıurfa’da balıklı Göl kenarında, Şanlıurfa sokaklarında, kahvehanelerinde çekilmiş onlarca fotoğrafı vardı. Volkan Bora, PKK’ye katıldıktan sonra bu fotoğrafları imha etmemiş, hepsini öldürüldüğünde yanında olan fotoğraf makinasında veya makinanın hard diskinde saklamıştı. Ama dediğim gibi amaç gerçeğin ortaya çıkarılması değil, önceden verilmiş bir kararı şeklen yaşama geçirmekti.”

ANKARA

#Güzelin #vekilliğinin #düşürülmesi #için #Mecliste #görüşme #yapılıyor

EN SON EKLENENLER