Hatay Barosu sandık güvenliği için çalışıyor: Halkın iradesinin peşindeyiz

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde sandık güvenliği için kentte çalışma yürüten Hatay Barosu adına konuşan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ali Bilgin, ‘Birilerinin değil, halkın iradesinin tecellisi peşindeyiz’ dedi

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere kısa bir süre kalırken, sandık güvenliği çalışmaları da hız kazandı. Mereş ( Maraş) merkezli depremlerde etkilenen 11 kentte özellikle çalışmalara büyük bir önem verilirken, binlerce kişinin sandık başına gitmesi bekleniyor. Deprem kentlerinden Hatay’da da seçimlerde 1 milyon 62 bin 40 kişi oy kullanacak.

110 konteynerde sandık kurulacak

Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde bin 89 sandık kurulacakken, 245’inin konulduğu okulların depremden etkilenmesinden dolayı bölgelerde sandıkların 110’unun konteynırde kurulması bekleniyor. Yine ulaşımın zor olduğu kırsal mahallelerde ise yurttaşlar için oy çadırlarının kurulması planlanıyor. Bu amaçla Hatay Barosu da sandık güvenliği için gerekli çalışmalarına devam ediyor.

Seçim günü sahada olacağız

Çalışmalarına dair Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Müjdat Can’a bilgi veren Hatay Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ali Bilgin, İzmir Barosu ve TBB’de alınan eğitmen toplantısının ardından Hatay’daki sivil toplum örgütlerine eğitim verdiklerini söyledi. Seçimde meslektaşlarının nasıl görev alacağına dair görev dağılımı yaptıklarını ifade eden Bilgin, “Oy ve Ötesi gibi kurumlarla da dayanışma göstereceğiz. Seçim günü de sahada olacağız” dedi. Halkın iradesinin sandığa doğrudan yansıması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Bilgin, “Öncelikle sandık güvenliğinin sağlanması, daha sonra da sandık güvenliği riskinin kalmayacağı bir ortam yaratma mücadelesini vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Halk iradesine sahip çıkacaktır

10 Şubat’ta ilan edilen 3 aylık OHAL’in seçim öncesi yeniden uzatılabileceğine ve bunun etkilerine dair de konuşan Bilgin, “Bunun seçimi etkileyip, etkilemeyeceğini OHAL’in uzatılmasına göre değerlendireceğiz ama bu uzatılsa da uzatılmasa da buradaki halk kendi iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

Buralar hepimizin

Hatay Barosu’nun neredeyse tüm meslektaşlarının şehre geri döndüğünü belirten Bilgin, “Hiçbir partiye, görüşe göre hareket etmiyoruz. Yardım çağrısı aldığımız her yerde olmaya çalışacağız. Birilerinin değil, halkın iradesinin tecellisi peşindeyiz. Halkımız gelsin oyuna ve sandığa sahip çıksın. Zira buralar hepimizin” diye konuştu.

HATAY

#Hatay #Barosu #sandık #güvenliği #için #çalışıyor #Halkın #iradesinin #peşindeyiz

EN SON EKLENENLER