Hatayda Gençler yönünü Yeşil Sol Parti’ye veriyor

İskenderun ve Payas’da ilkez oy kullanacak olan gençler ’14 Mayıs’da baştakileri göndereceğiz’ diyerek Yeşil Sol Parti’ye oy vereceklerini söylediler

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs’a 19 gün kalırken, depremin enkaza çevirdiği Hatay’da göçlere rağmen 1 milyon 62 bin seçmen oy kullanabilecek. Bir önceki seçime göre 20 bin seçmenin arttığı Hatay’da, genç seçmenlerin belirleyici olacağı ifade ediliyor. İskenderun ve Payas ilçelerinde mikrofon uzattığımız gençler, ilk oylarını Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne (Yeşil Sol Parti) vereceklerini söyledi.

‘Yeşil Sol Parti ile devam edeceğiz’

İskenderun’da yaşayan genç kadınlardan Melek Zübeyde Ayaz, Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğini söyledi. Kadınların zulme maruz bırakıldığını ve katledildiğini belirten Ayaz, “Eşitlik, barış, kardeşlik istiyoruz. Bu nedenle yolumuza Yeşil Sol Parti ile devam edeceğiz” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ gibi tutukluların serbest bırakılması için Yeşil Sol Parti’nin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Ayaz, “14 Mayıs’ta baştakileri göndereceğiz. Bunu hedefleyeceğiz. Etraftaki kötü insanlardan kurtulacağız” ifadelerinde bulundu. Yeşil Sol Parti’nin kadınlara ayrı önem vererek en çok kadın temsiliyetini barındıran parti olduğunu sözlerine ekleyen Ayaz, “Genç kadınlar uyansınlar artık. Pembe rüyada değiliz. Gerçeği görmemiz lazım” diyerek Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi çağrısında bulundu.

 ‘Kadınlar iyi düşünsünler’

Nazlıcan Şahin adlı genç kadın ise, Yeşil Sol Parti’nin kadınlara daha çok değer verdiğini ifade etti. Şahin, “Daha eşit daha güzel bir Türkiye için Yeşil Sol Parti diyorum. Oyum o yüzden Yeşil Sol Parti’ye. Kadınlar iyice düşünsünler, ona göre oylarını versinler. Yeşil Sol Parti’nin Hatay’da ikinci sıra adayı kadın, onu meclise göndermek istiyoruz. Bu yüzden Yeşil Sol Parti diyoruz” diye konuştu.

‘Daha özgür için’

İlk kez oy kullanacak olan Deniz Cihan Güzel, oyunu Yeşil Sol Parti’ye vereceğini belirterek, “İyi bir gelecek için oyumuzu Yeşil Sol Parti’ye veriyoruz. Herkes daha özgür günler için Yeşil Sol Parti’ye oy versin” dedi.

Kendisi gibi bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan gençlere de çağrıda bulunan Güzel, “Oylarını daha iyi bir gelecek, barış, iyi bir ekonomi ve daha insancıl, halkların birlikte yaşayacağı ülke için Yeşil Sol Parti’ye vermelerini istiyorum” dedi.

‘Hak ve adalet için Yeşil Sol Partiye vereceğiz’

Payas ilçesinde ise Kadir Duman, ilk kez bu seçimlerde oy kullanacağını ve oyunu Yeşil Sol Parti’ye vereceğini söyledi. Yeşil Sol Parti’yi kendine daha yakın ve gençlerin sorunlarına çözüm bulacağına inandığı için desteklediğini belirten Duman, kendi gibi il kez oy kullanacaklara, “Gelin biz bizeyiz. Biz bizi koruruz. Hatay’da en az 2 milletvekili çıkarmalı, Payas’ta oyları 4 katına çıkarmalıyız” dedi. Edanur Kara adlı genç kadın da, ilk kez oy kullanacağını ve özgürlük, demokrasi için Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğini söyledi. Hak, adalet talep ettiği için Yeşil Sol Parti dediğini belirten Kara, “Gençler, gelin sizde Yeşil Sol Parti’ye oy verin” çağrısında bulundu.

Ümriye Yaşar da, Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğini söyleyerek, diğer partilerin halkın yanında olmadığını söyledi. Yaşar, “Her zaman Yeşil Sol Parti’yi desteklesinler. Hatay’da en az 2 milletvekili çıkarmalıyız. Sandıklara gidince sakın heyecan yapmasınlar, şaşırmasınlar Yeşil Sol Parti’ye oy versinler” diye konuştu.

 Haber: Müjdat Can / MA

#Hatayda #Gençler #yönünü #Yeşil #Sol #Partiye #veriyor

EN SON EKLENENLER