Hatay’daki zeytinlikler yasa çıkmadan ihaleye verilmiş!

Hatay’daki zeytinlik alanların imara açılmasına dair AKP’nin sunduğu kanun teklifi henüz Meclis Genel Kurulu’na gelmemişken, söz konusu zeytinlik alanlarının konut yapımı için ihaleye verildiği ortaya çıktı

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 8 Temmuz günü yapılan torba yasa görüşmelerinde AKP milletvekilleri Orhan Yeğin ve Yaşar Kırkpınar, deprem bölgesindeki zeytinliklerin de imara açılmasını düzenleyen değişiklik teklifi sundu.

Mezopotamya Ajansı’ndan Mehmet Aslan’ın haberine göre, AKP’li vekiller, 5 Nisan’da yayınlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde değişiklik yapılmasını öngören teklifte, yapılaşmaya açılabilecek alanlar arasına zeytinliklerin de eklenmesini istedi.

Söz konusu teklif aynı gün Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklif daha Meclis Genel Kurul’a gelmeden; Hatay’daki zeytinlik alanlarının konut yapımı için ihaleye verildiği ortaya çıktı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ancak Meclis Genel Kurul’una yarın gelmesi beklenen teklifin yasalaşmadan teklifte yer alan zeytinlik alanların ihale usulü ile şirketlere verilmesi dikkat çekti. İhale 15 Mayıs’ta Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi ile Egemen İnşaat ve Ticaret Şirketi’ne verildi. Zeytinlik alanların yoğun olduğu Hatay, Antakya ve Dikmece’de bin 415 adet konut inşaatı ve çevre düzenlemesi için ihaleye giren bu iki inşaat şirketi, ihaleyi 2 Milyar 285 milyon TL ile aldı. İmara açılması muhtemel olan alanda 10 binden fazla zeytin ağacının bulunduğu öğrenildi.

Her iki inşaatın da bugüne kadar kamudan birçok ihale aldığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

#Hataydaki #zeytinlikler #yasa #çıkmadan #ihaleye #verilmiş

EN SON EKLENENLER