HDP binasına saldıran 3 kişiye toplamda 23 yıl 4 ay ceza

HDP Yüreğir ilçe binasına silahla saldıran 3 kişiye, toplamda 23 yıl 4 ay 6 gün hapis cezası verildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana merkez Yüreğir İlçe binasına 16 Şubat 2022 tarihinde silah ve patlayıcı madde ile saldıran Suriyeli Ammar Hasan ile Beşşar Elali ve Mahmut Kendirci hakkında, “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme”, “Siyasi partilere veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” ile “Örgüt adına suç işlemek” suçlarından açılan davanın karar duruşması, Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Elali ve Kendirci ile müşteki ve sanık avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından duruşma başladı.

Önceki celsede sanıkların oluşan maddi hasarı ödedikleri için  “Mala zarar verme” suçundan etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılmasını, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” ile “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme”, “Silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından ise ayrı ayrı cezalandırılmasını isteyen savcı, mütalaasını tekrarladı.

Beraat istendi

Sanıklar da önceki duruşmalardaki beyanlarını tekrarlayarak, beraatlarını talep etti. Sanık avukatları müvekkillerinin beraatını isterken, müşteki avukatları ise sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan sanıkların beraatına karar verirken, “Mala zarar verme” suçundan her sanığa ayrı 11 ay 7 gün, “Ruhsatsız silah bulundurma” suçundan her sanığa ayrı 10 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. “Silahla tehdit“ suçundan her sanığa ayrı 2 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, “Patlayıcı madde bulundurma ve kullanma” suçundan her sanığa ayrı 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.

ADANA

#HDP #binasına #saldıran #kişiye #toplamda #yıl #ceza

EN SON EKLENENLER