HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu toplandı: Halkımızın isteklerini dinleyeceğiz

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu toplantısında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ‘Bizler yerel seçimlere giriyoruz. Halkımızın isteklerini dinleyeceğiz’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, seçim değerlendirme toplantısını bir otelde gerçekleştirdi. Toplantıya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Demokratik Yerel Yönetimler Eşsözcüleri Mehmet Rüştü Tiryaki ile Halide Türkoğlu, seçilmiş belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri katıldı.

Bayındır konuştu

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, seçimden sonra bütün kurum ve kuruluşlarıyla eleştiri-özeleştiri sürecine girdiklerini, uzun tartışmalar ve planlamalar yapacaklarını söyledi. Tartışmaları sonuca ulaştırarak iyi bir planlama çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Bayındır, sonuçları kamuoyu ve halkla paylaşacaklarını ifade etti.

Halkın talebi önemi

Kürtlerin Erdoğan rejimine Kurdistan’da yol vermediğini belirten Bayındır, her iki seçim sonucunda da anlaşılacağı gibi AKP-MHP’nin Kurdistan’da tabela partisine dönüştüğünü kaydetti. Seçim sonuçlarına dair de özeleştiri süreçlerini başlattıklarını anımsatan Bayındır, ekledi: “Zayıflıklarımızı görüp, eleştiri, özeleştiri ile ortadan kaldırmak için büyük bir hamle önümüze koyacağız. Halkımızın başarısı, özgürlüğü için bu yolu izlemeliyiz. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bu eleştirilerle, ‘Eksiklikler nereden çıktı’ ve ‘Nasıl düzeltiriz’ çalışması yapacağız. Bu halka layık bir çalışma yürüteceğiz. Bunun temsiliyetini bu eleştirilerde ortaya çıkaracağız. Halkımızın talep ve istekleri bizler için en önemli olandır” ifadelerinde bulundu.

Halkımızı dinleyeceğiz

Demokratik Yerel Yönetimlerin bu toplantısının önemine işaret eden Bayındır, “Depremde de görüldü ki iktidar yönetemiyor. Deprem’de 3 küçük belediyenin AKP-MHP’nin yapamadığını yaptı. Tüm bu nedenlerle AKP-MHP iktidarı bu zihniyetle kendilerini daha fazla ileriye götüremez. Halkımızın taleplerini nasıl çözeriz. Bunları köy köy, ev ev, sokak sokak nasıl daha fazla ileriye götürebilir diye tartışma yürüteceğiz. Bugün bunları konuşacağız. Bizler yerel seçimlere giriyoruz. Halkımızın isteklerini dinleyeceğiz. Bu da geleceğimiz için önemli bir nedendir” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır’ın konuşması ardından toplantı basına kapalı olarak devam ediyor.

AMED

#HDP #Demokratik #Yerel #Yönetimler #Kurulu #toplandı #Halkımızın #isteklerini #dinleyeceğiz

EN SON EKLENENLER