HDP, dokynulmazlık toplantısına katılmayacak

HDP, CHP’li Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti’li Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği, yarınki Meclis Anayasa-Karma Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını duyurdu

CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerine yönelik dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği Meclis Komisyonuna katılmıyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yarınki Karma Komisyon’a katılmayacaklarını duyurdu.

Özel, “Böyle bir toplantıya katılmayı; büyük bir hukuksuzluğu, eşitsizliği meşrulaştırmak olarak görüyoruz. Bin 700 tane dosya dururken bu dosyaların çekilip getirilmesinin açıklanması gerekiyor. Biz oradaki bir tiyatroya alet olmayız, parça olmayız. Saray mühendisliğini sahneye koysunlar. Onları birbirleriyle baş başa bırakıyoruz” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu da toplantıya katılmayacaklarını duyurdu.

Dervişoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İYİ Parti olarak yarın TBMM Karma Komisyonu’nda bulunmayacağız. Komisyonu ve komisyonun aldığı kararı meşru görmüyoruz” dedi.

MHP ve AKP katılacak

CHP ve İYİ Parti’nin ardından HDP de Karma Komisyon’un toplantısına katılmama kararı aldı.

Üç muhalefet partisinin bu kararından sonra yarın (11 Ocak) gerçekleşecek olan toplantıya AK Parti ve MHP milletvekilleri katılacak. Toplantıda iki milletvekilinin dokunulmazlıklarını görüşmek üzere bir hazırlık komisyon kurulması bekleniyor.

Ne olmuştu

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Türkkan’ın ölen askerin yakınına “hakaret” ettiği, CHP Mersin Milletvekili Başarır’ın da, Yalova’da mahkeme heyetine, “müdahale ettiği” suçlamalarıyla iki milletvekilinin haklarındaki fezlekeler TBMM’ye gönderilmişti. TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, suçlamalara ilişkin hazırlanan dokunulmazlık dosyalarını yarın görüşücek.

HABER MERKEZİ

#HDP #dokynulmazlık #toplantısına #katılmayacak

EN SON EKLENENLER