HDP Gençlik Meclisi: Genç başladık, geç başaracağız

Ankara’da yaptıkları açıklama ile seçim startı veren HDP Gençlik Meclisi adına konuşan HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Rohat Gövercin, ‘7 milyon seçmenin değil üçte biri değil çok daha büyük bir oranı Yeşil Sol Partiye oy verecek. Çünkü partimiz gençlik partisidir. Genç başladık geç başaracağız’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, seçim gündemiyle partinin genel merkezinde toplandı. Toplantının ardından gençler “Dîsa ciwan, dîsa serhildan” şiarıyla yürüteceği seçim kampanyasının startı verdi.

Tarihi bir seçim

Gençler adına açıklama yapan HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Rohat Gövercin, Türkiye ve Kurditan halklarının 14 Mayıs’ta önemli bir seçime gittiğini belirterek, “14 Mayıs seçimi tarihin akışını değiştirecek nitelikteki bir seçimdir. AKP iktidarı 20 yıldır ülkenin başına bela olmuş, genç düşmanı, kadın düşmanı, doğa düşmanı AKP-MHP faşist iktidarını tarihin çöp sepetine atacağımız bir seçim olacaktır” dedi.

Kendi menfaatleri için gençliği yaktılar

İktidarın gençlere ve halklara savaştan başka bir şey bırakmadığını dile getiren Gövercin, “Kendi şahsi menfaatlerini uğruna yürüttükleri özel savaş politikalarından etkilenen binlerce genç bıraktı. Kürdistan ve Türkiye’de uyuşturucu, tarih boyunca hiç olmadığı seviyelere ulaşmış durumda. Yine Kürdistan’da binlerce genç kadın fuhuşa sürüklendi. Gülistan Doku, İpek Er gibi kaybedildi, katledildi. Yine ülkenin kanayan yarası haline gelen genç işsizlik ve geçimsizlik onlarca gencin ve ailenin toplu intiharına neden oldu” diyerek gençlerin yaşadıkları sorunları anlattı.

Bu iktidarı göndereceğiz

İktidarın eğitim sistemindeki politikalarına değinen Gövercin, “Bu ülkedeki üniversite öğrencilerinin çektiklerini diğer ülkelerdeki üniversite öğrencileri çekmedi. Sabahtan akşama kadar değiştirip bir türlü tutturulamayan eğitim sistemi bu faşist iktidarın gençleri ve eğitime verdiği değeri gösteriyor. Bilimden, sanattan, felsefeden, siyasetten uzak, apolitik kendini ifade dahi edemeyen bir gençlik yaratmak istediler. Buradan genç arkadaşlarımıza tekrar sesleniyoruz: Yaşadığımız sorunların tasarlayıcısı olan bu iktidarı biz göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Tecrit politikalarına son vereceğiz

Savaşın, sömürünün, yoksulluğun olmadığı özgür yaşamı kuracaklarını vurgulayan Gövercin, “ Baskı şiddet işkence ve bütün anti demokratik uygulamalara son vereceğiz. Yerel yönetimleri esas alacağız kayyım politikalarına son vereceğiz. Bütün kayyımları göndereceğiz. 200 yıldır süren Kürtleri imha politikalarına son vereceğiz. Kürt halkının en temel haklarını almasını sağlayacağız. Bütün sorunların kaynağı olarak gördüğümüz Sayın Abdullah Öcalan şahsında toplumun her kesimine uygulanan tecrit politikalarına son vereceğiz” diye konuştu.

Radikal demokrasiyi savunacağız

Gövercin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgür yaşamın kurucuları biz gençler olacağız. Tekçiliğe karşı çoğulculuğu faşizme karşı radikal demokrasi savunacağız. Geçtiğimiz günlerde faşist bloklar, korkarak üzülerek, yapılan anket sonuçlarına göre ilk defa oy kullanacak 7 milyon genç seçmenin üçte biri Yeşil Sol Partiye oy vereceklerini söylediler. Buradan onlara sesleniyoruz. Evet bu onlara dert olmuş buradan tekrar sesleniyoruz: Biz faşizme dert olacağız. Biz size dert olacağız. Uykularınızı kaçıracağız, rüyalarınıza gireceğiz, uykularınızı kaçıracağız. 7 milyon seçmenin değil üçte biri değil çok daha büyük bir oranı Yeşil Sol Partiye oy verecek. Çünkü partimiz gençlik partisidir. Genç başladık geç başaracağız.”

Kadın düşmanlığının hesabını soracağız

HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Dersim Dağ da, Kürtçe yaptığı açıklamada 14 Mayıs seçimlerinin tarihi olduğuna dikkat çekerek, “Gençlerden korkuyorlar, çünkü gençlerin Saraylarını yıkacağını biliyorlar, gençlerin onların sonunu getireceğini biliyorlar. 14 Mayıs’ta AKP-MHP’nin 21 yıllık Kürt düşmanlığının, gençlere düşmanlığının, kadın düşmanlığının hesabını soracağız” dedi.

Özgürlük için kazanacağız

Gençlerin siyasetini ve demokrasiyi inşa edeceklerini vurgulayan Dağ, “Kadın ve gençlik düşmanı bu iktidara karşı kazanacağız. Faşizm ittifakına karşı kazanacağız” şeklinde konuştu. Dağ, “Eğitim hakkımız ve Sibel Ünlü için kazanacağız. Özel savaş politikalarına karşı, İper Er ve Gülistan Doku için kazanacağız. Faşizme karşı demokrasi için kazanacağız, özgürlük için kazanacağız” diyen Dağ, “İlk kez oy kullanacak gençlere sesleniyoruz; unutmayın 81 ilde oylarımızı Yeşil Sol Parti’ye vereceğiz. Yeşil Sol Parti senin partindir, sen yoksan başarı yoktur. Siyasette gençler yoksa, demokrasi yoktur. Demokrasinin ve zaferin yolu gençlerden geçiyor. AKP’yi sizler göndereceksiniz, zaferi sizler getireceksiniz” dedi.

ANKARA

#HDP #Gençlik #Meclisi #Genç #başladık #geç #başaracağız

EN SON EKLENENLER