HDP- HDK Gençliği şölende buluştu: Mücadelemiz Kızıldere’den…

HDP ve HDK Gençlik Meclisleri, “Hayır’ Gençlik Kazanacak” sloganıyla Aksaray’da şölen düzenledi. Şölene, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Milletvekili Erdal Ataş ile Kocaeli Dayanışma Akademisi’nden Doç. Dr. Özlem Özkan katıldı. HDP ve HDK gençleri adına konuşan Gizem Kılıç, “Hep birlikte vereceğimiz cevap güçlü bir ‘Hayır’ olacaktır” diyerek, gençlerin mücadelesinin Mahir Çayan’ın katledildiği Kızıldere’ye dayandığını dile getirdi. Şölende, Yüksekdağ ve Demirtaş’ın gönderdiği mesajlar okundu.

‘Gezi’den Sur’a’

Mesajında “Paris Komünü’nden, Ekim Devrimi’ne; Gazi’den Gezi’ye; Rojava’dan, Cizre’ye, Sur’a ve Nusaybin’e kadar, faşizme, ataerkiye başkaldıran gençler; hepimizin kaderini değiştirdi” diyen Yüksekdağ’ın mesajı şöyle: “Karşınızda Gezi’de Ali İsmail’i, Berkin Elvan’ı, Amed’de Kemal Kurkut’u ve her coğrafyada yüzlerce genci katleden bir iktidar bozuntusu var. İnanıyorum ki; Gençliğin iradesi ‘Hayır’ı en etkin şekilde örgütleyecektir.”

‘HDP var oldukça…’

Demirtaş’ın mesajı ise şöyle: “Zulüm politikalarıyla bizlere diz çöktürebileceklerini sananlar; Diyarbakır, Cizre, Gever ve İstanbul başta olmak üzere yükselttiğiniz Newroz ateşiyle yanıldıklarını gördüler. Gençlere işsizlik, yoksulluk, gelecek kaygısı ve savaştan fazlasını vermeyenlere cevabı Newroz’da olduğu gibi 16 Nisan’da da siz gençlerin vereceğini biliyorum. ‘HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda olduğu sürece’ demiştim. HDP var. Gençliğin bunu göstereceğinden eminim.”

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER