HDP İstanbul İl Eşbaşkanlığı’na Cengiz Çiçek ve Esengül Demir seçildi

İSTANBUL – HDP İstanbul İl Örgütü’nün gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi’nde HDP İl Eşbaşkanlığı’na Cengiz Çiçek ile Esengül Demir seçildi.

HDP İstanbul İl Örgütü, “Örgütlenme seferberliği ile mutlaka kazanacağız” şiarıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Birlerin buluştuğu kongrede yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporları okundu. Raporların okunmasından sonra tek liste ile gidilen seçimlerde HDP İstanbul İl Eşbaşkanlığına Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Çiçek ile Esengül Demir seçildi.

Yönetim kuruluna ise, Ebru Özdemir, Celal Ovat, Hunav Altun, Cihan Yavuz, Eylem Doğan, Deniz Polat, Arzu Kayaoğlu, Eşref Yaşar, Fener Günana, İnan Poyraz, Filiz İnce, Fener Kökat, Gönül Karaman, Hadi Boral, Evin Kınay, Haluk Ağabeyoğlu, İlkay Oflaz, Yaşar Yılmaz Altunbilek, Janset Apaydın Bilir, Mazlum Doğan Gündüz, Melek İlbaz, Newzat Kılıç, Nazlı Andan, Mehmet Nuri Odun, Nihayet Güzel, Uğur İravul, Sebahat Aydoğan Sarıtaş, Resul Akkaya, Serap Borucu, Şemsettin Duman, Tülay Aydın, Adem Can, Kendi çapraz, Ceyhan Akay, Süreyya Kılınç, Mustafa Yusufoğlu, Nebahat Ünlü, Ulaş Hüseyin Zirek, Macide Şimşek, Hasan Güzel, Kadri Ertuğrul, Yaşar Arat, Mustafa Elma ve Rumet Serhat seçildi.

‘MUTLAKA AMA MUTLAKA ÖZGÜRLÜK KAZANACAK’

Seçimin ardından konuşan Çiçek, bugüne kadar gelen mirası layıkıyla taşıyacaklarını belirterek, “Tarihsel bilincimiz bize şunu söylüyor; bizler tutuklamalarla, baskılarla, sürgünlerle bitmeyiz. Bizler daha da çoğalıyoruz. Kapitalist modernite sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya yaşamı dar ediyor. Karşı duruşun adı olarak bugün HDP siyaset üretmeye çalışıyor. Bizler elbette faşizme karşı diz çökmeyeceğiz. Kapitalizm nasıl toplumu en ince kılcal damarlarına kadar kendini örgütlüyorsa bizlerde kendimizi en ince kılcal damara kadar örgütlemek zorundayız” dedi.

Çiçek, konuşmasını PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın “Mutlaka ama mutlaka özgürlük kazanacak” sözleri ile bitirdi.

Kongre, çekilen halay ve sloganlarla son buldu.

EN SON EKLENENLER